Aflat la cea de a doua ediție, evenimentul, dedicat celor mai tineri studenți ai Universității din Oradea, se va desfășura în perioada 2-5 octombrie 2023, și se anunță deja a fi un succes mai mare decât cel de anul trecut. „Ieri (26 septembrie n.a.) aveam deja 800 de boboci înscriși, la fel de mulți ca numărul total al participanților din 2022”, spune președintele USO. Tudor Bungău a mai adăugat că, în aceste zile, mai precis până la sfârșitul săptămânii, proaspeții studenți se mai pot încă înscrie la evenimentele din „Săptămâna bobocilor”.

Pentru ediția din acest an, organizatorii: USO, ASMO, ELSA, ASIO, ASEO, ASSO, STARTING, împreună cu Universitatea din Oradea și sponsorii principali: BRD și Heredeu Gold (Gym Decebal), propun o serie de activități ce vizează să sprijine integrarea studenților din anul întâi în mediul academic și să marcheze astfel începutul vieții de student.

Prima zi a „Săptămânii bobocilor” este dedicată evenimentelor introductive și cunoașterii universității. La 3 octombrie, între orele 16:00-19:00 va avea loc „Vânătoarea de comori”. Cea de a treia zi a evenimentului este rezervată unor activități studențești. În ultima zi va avea loc deja tradiționalul „Party Sub Pasaj”.

Proiectul „Săptămâna bobocilor” a plecat de la nevoia de informare a studenților ce pășesc în primul an de facultate. Descoperindu-și universitatea, cu ajutorul colegilor lor mai mari, noii studenți sunt scutiți de stresul adaptării și de timpul pierdut în căutarea birourilor sau a departamentelor de care au nevoie. „Prima ediție și-a atins scopul. Studenți de pretutindeni, proaspăt ajunși în oraș, au avut ocazia să participe la întâlniri cu colegii lor din anii mai mari, să afle ce înseamnă studenția, să știe la ce trebuie să fie atenți pe parcursul celor mai frumoși ani din viața lor și să descopere noul oraș în care vor trăi cea mai importantă perioadă din viața lor”, explică Tudor Bungău, președintele USO.

Biroul Comunicare UO

Image  

Image