Foarte apreciată de public, încă de la prima sa ediție, care a avut loc în anul 2005, „Noaptea Cercetătorilor Europeni” este o inițiativă a Comisiei Europene. Succesul acestei inițiative se datorează caracterului său inovativ, prin care știința a devenit accesibilă tuturor. În cadru evenimentului vizitatorii pot lua parte la activități științifice ce combină educația cu divertismentul, pot vizita expoziții, pot urmări experimente în care publicul este implicat activ, pot participa la conferințe, prezentări, jocuri și concursuri.

Concursurile și surprizele vor condimenta atmosfera evenimentelor din toate localitățile partenere: București, Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Brăila, Bumbești-Jiu, Buzău, Călărași, Câmpia Turzii, Constanța, Deva, Făgăraș, Galați, Hunedoara, Mediaș, Oradea, Petrila, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Târgoviște, Târgu Neamț, Târgu Jiu, Timișoara, Titu, Tulcea și Zalău. Detalii privind programul și activitățile din fiecare oraș se regăsesc pe noapteacercetatorilor.eu. Intrarea este liberă.

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” se înscrie în seria Acțiunilor Marie Skłodowska-Curie. Evenimentul atrage anual peste 1,5 milioane vizitatori. Ediția 2023 a „Nopții Cercetătorilor Europeni” se organizează în 26 țări. Peste 400 orașe din Europa și nu numai vor fi gazde ale acestui eveniment ce își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. 

Urmăriți canalele de comunicare ale Universității din Oradea! Vom reveni, în curând, cu detalii legate de agenda locală a evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni”.

 

Biroul Comunicare

Image