„Aceste cifre sunt foarte încurajatoare pentru noi. Creșterea numărului de locuri este o consecință a faptului că și numărul studenților și al absolvenților care vor să devină profesori e tot mai mare de la an la an”, spune prof. univ. dr. Florica Orțan, directoarea DPPD. „Meseria de dascăl are, în orice societate, un statut social și moral onorabil. A urma cariera didactică, a te implica în pregătirea viitoarele generații, este un act de virtute și mândrie profesională”.
Prof. univ. dr. Florica Orțan spune că, în ultimii cinci ani, interesul tinerilor pentru profesiunea didactică e tot mai mare, în rândurile studenților Universității din Oradea și ale celor care au absolvit în alte centre universitare. „Programul de formare psihopedagogică oferă competențe care ajută persoana chiar de la educația în mediul familial, până la cel din instituțiile de învățământ superior”, explică prof. univ. dr. Florica Orțan.
Universitatea din Oradea, prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, organizează cursuri de perfecționare, gradul didactic II și gradul didactic I, în 50 de specializări, cum ar fi: Administrație publică, Automatizări și calculatoare, Drept, limbi străine, Pedagogia artei, Psihopedagogie specială, Teologie etc. De asemenea se organizează activități de perfecționare prin grade didactice pentru educatoare și învățători.
Durata studiilor de formare psihopedagogică este de trei ani, pentru nivelul I – licență, respectiv doi ani, pentru nivelul II, aferent studiilor de master. Pregătirea postuniversitară se desfășoară în regim modular, pe durata a câte un an pentru fiecare dintre cele două niveluri.
Înscrierile pentru studiile necesare unei cariere didactice se vor face între 1-20 septembrie 2023. Actele necesare fiind: certificat de naștere, certificat de căsătorie (dacă e cazul), carte de identitate – xerocopii și adeverință medicală.
Mai multe informații se găsesc la adresa: https://dppd.uoradea.ro/ro/noutati
Biroul Comunicare