În cadrul evenimentului au avut loc prezentări de mediatizare a fizicii medicale, accent punându-se pe rolul fizicianului medical în societate. S-au prezentat aparate de diagnostic și tratament de ultimă oră, importanța cunoașterii riscurilor expunerii la radiație, a radioprotecției și a utilizării radiațiilor în scop curativ. Prezentările au fost realizate și susținute de către studenții Departamentului de Fizică la care s-au adăugat prezentări ale elevilor de liceu. Manifestarea a avut invitați de la Universitatea Politehnica din Timișoara, care au susținut lucrări despre aplicațiile fizicii medicale: termografia și modelarea computațională ca unealtă în dezvoltarea cercetării.

Un moment important al evenimentului a fost lansarea primului număr al Revistei de Fizică Medicală, editată de către Colegiul Fizicienilor Medicali din România.

Marcarea Zilei Internaționale a Fizicii Medicale a fost un eveniment de succes pe care dorim să-l repetăm an de an, în pas cu dezvoltarea rapidă a acestui domeniu interdisciplinar.

 

Organizator:

 

Conf. univ. dr. Loredana Marcu

Departamentul de Fizică, Facultatea de Științe

Vice-președinte al Colegiului Fizicienilor Medicali din România