Prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, bihorean de obârşie, este cea mai pegistioasă personalitate din învăţământul superior şi din cercetarea românească contemporană din domeniul silviculturii, cu o activitate ştiinţifică de excepţie, recunoscută şi apreciată ca atare în ţară şi în străinătate.

La această ceremonie au participat rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr. Constantin Bungău, președintele Comisiei de Relaţii Academice, Internaţionale şi Interne, prof.univ.dr. Lia Pop, decanul Facultăţii de Protecţia Mediului, prof.univ.dr. Ioan Chereji, directorul de departament Ingineria Mediului, prof.univ.dr. Cornel Domuţa, corpul profesoral şi studenţi ai Facultăţii de Protecţia Mediului, invitaţi din ţară şi din străinătate.

Ceremonia a fost deschisă de către decanul Facultăţii de Protecţia Mediului, prof.univ.dr. Ioan Chereji, după care au luat cuvântul rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr. Constantin Bungău, şi președintele Comisiei de Relaţii Academice, Internaţionale şi Interne, prof.univ.dr. Lia Pop.

Laudatio a fost citit de către directorul de departament Ingineria Mediului, prof.univ.dr. Cornel Domuţa, după care i s-a înmânat domnului prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan diploma de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea.

Domnul profesor universitar doctor inginer Ioan Vasile Abrudan a susţinut “lectio magistralis” cu titlul “Provocări prezente şi viitoare pentru sectorul forestier din România”.

 

Biroul de Comunicare

Laudatio