Publicația, coordonată de prof. univ. dr. Florica Orțan, directoarea D.P.P.D., propune și de această dată cititorilor ei o serie de teme provocatoare. Prof. univ. dr. Florica Orțan semnează editorialul „Educație și cultură”.

    De aici nu lipsesc semnăturile unor personalități ale vieții publice naționale. Judecătorul Cristi Danileț a scris despre o inițiativă persoanlă, care a prins foarte bine la tineri, „Educația juridică – un nou tip de educație”.

La fel de interesante sunt și articolele: „Muzica de la polifon la Spotify. Integrarea unui artefact din Muzeul Țării Crișurilor”, de Rebeca Ungur, „De la textul literar la textul argumentativ. Impactul tehnologiei în viața cotidiană”, de Diana Patricia Cîrți (Morar), „Cartea bate filmul sau chiar așa să fie? Două arte ce redau o poveste”, de Vlad Morar, „Efectul rețelelor de socializare asupra tinerilor”, de Saranea și multe altele.Nu în ultimul rând, trebuie remarcat interviul acordat revistei de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, decanul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării și director al Muzeului Țării Crișurilor, apărut sub titlul: „Modul în care o națiune înțelege să-și conserve patriotismul este direct proporțional cu respectul de sine”.

 

Image