„Studentele noastre au fost cele mai tinere participante la categoria «Senior Artist» și singurele premiate la această categorie, secțiunea flaut. Premiile unu și trei nu s-a acordat. Jurizarea, extrem de exigentă, a fost făcută de personalități ale lumii muzicale și profesori de la cele mai renumite instituții de specialitate din lume: Universitatea de Muzică din Viena, Royal College of Art din Londra, Universitatea din New York, Berkeley College din Boston, Universitatea din Connecticut, Academia de Muzică a Norvegiei, Universitatea de Muzică din Munchen și Universitatea de Muzică din Oregon”, explică lect. univ. dr. Ariadna Mircescu – directoarea Departamentului de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea.

Ana-Carina Niculaș (anul II) și Borbiró Timea (anul III) nu sunt la primele lor succese în competiții de interpretare. Cele două studente fac parte și din orchestra „International European Spirit of Youth Orchestra”. Laureate ale concursului orădean „Fil nouveau - fell young”, tinerele flautiste au avut ocazia de a cânta, ca soliste, alături de Filarmonica de Stat din Oradea.

„Prin această reușită deosebită școala de muzică a Universității din Oradea s-a aliniat instituțiilor de profil din elita muzicală a lumii. Nu în ultimul rând, e important că, fiind evaluate de cei mai buni profesori și muzicieni, fetele și-au câștigat șansa de a fi remarcate din punct de vedere profesional”, spune lect. univ. dr. Ariadna Mircescu.

Ana-Carina Niculaș a învățat să cânte la flaut acum 15 ani și spune că, exersând în fiecare zi, instrumentul „este azi cel mai bun prieten al ei”. Tânăra flautistă speră ca diploma obținută la Viena să facă o bună impresie asupra conducerii filarmonicii orădene. „Aș vrea să mă angajez la Oradea, să rămân acasă”, declară ea.

Borbiró Timea visează la un master în străinătate, la Gratz. Pentru ea, „Premiul e important dar nu contează chiar atât de mult. Ceea ce e contează e să știu că, pe scenă, mi-a ieșit piesa și că am cântat așa cum mi-am dorit. Mi se întâmplă rar așa ceva...”, mai spune tânăra muziciană, adăugând că este foarte exigentă cu ea însăși.

„Trebuie să îi mulțumim și colegei noastre, prodecan conf. univ. dr. Anca Spătar, pentru că, fără ea, această extraordinară perfomanță nu ar fi fost posibilă”, a mai ținut să adauge directoarea Departamentului de Muzică al Facultății de Arte a Universității din Oradea, lect. univ. dr. Ariadna Mircescu.

Biroul Comunicare

 

Image  

 

Image