Universitatea din Oradea a fost reprezentată de prorectorii prof. univ. dr. habil. Gabriel Bendea, prof. univ. dr. Anca Dodescu și prof. univ. dr. Sanda Filip, directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat, prof. univ. dr. habil. Radu Țarcă, prof. univ. dr. Eugen Macocian, decanul Facultății de Informatică și Științe, și de prof. univ. dr. habil. Veselenyi Tiberiu. Iar din partea Consiliului Județean Bihor au participat președintele Ilie Bolojan și vicepreședintele Mircea Mălan.
Ministrul Sebastian Burduja, reprezentanții autorităților județene și cei ai Universității din Oradea au discutat despre operaționalizarea proiectelor Parcului Științific și Tehnologic și a Centrului de Transfer Tehnologic. În context, Sebastian Burduja s-a interesat cum poate ministerul pe care îl conduce să contribuie la acreditarea și dezvoltarea celor două noi facilități de cercetare. Oaspetele bucureștean a avansat ideea deschiderii, într-una din cele două locații, a unor filiale sau puncte de lucru aparținând unuia dintre cele 47 de institute de cercetare subordonate ministerului pe care îl conduce. S-a ajuns la concluzia că institute din domenii precum: nanotehnologiile și materialele avansate, energia, mediul și schimbările climatice ori sănătatea ar putea găsi, la Oradea, condițiile și specialiștii necesari extinderii structurilor de cercetare pe care le au. De asemenea, reprezentantul executivului i-a încurajat pe cei ai Universității din Oradea să încerce să obțină cât mai multe finanțări acordate de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, pentru Parcul Științific și Tehnologic și Centrul de Transfer Tehnologic.
Cei prezenți au discutat despre relația dintre cercetare și mediul economic local, Sebastian Burduja considerând că, fără a răspunde nevoilor reale ale mediului de afaceri, activitatea de cercetare nu produce efectele așteptate în zona economiei.
Biroul Comunicare