„Acești studenți sunt doar în anul doi de studiu, dar deja dau dovadă de o maturitate artistică în care am încredere. Vor avea capacitatea să ducă mai departe moda de astăzi și să găsească cele mai bune soluții, atât din punct de vedere vizual cât și funcțional”, spune lect. univ. dr. Amalia Judea. Ea este profesorul coordonator al studenților: Drimba Iulia, Duboiu Coralia, Gasca Larisa, Gheti Amalia Florina, Groza Bianca, Baitar Georgiana, Bondas Tania, Borzan Ioana, Cristian Kerezsi Casian și Rus Rebeca.

Studenții din anul II, de la Modă și Design Vestimentar, au avut ca temă de lucru felul în care tehnologia și robotizarea își vor pune amprenta asupra costumului viitorului. „Odată cu schimbarea societății și moda, cu siguranță, se adaptează, pas cu pas, la noile tendințe sociale. Asta nu doar din punct de vedere tehnologic, ci și din punct de vedere compozițional. Apar materiale noi, cu diferite posibilități de adaptare. De asemenea, am realizat și o transpunere pe o altă tematică, legată tot de contextul actual. E o temă abordată de mai mulți designeri, de destructuralizare, o reinterpretare a hainelor, într-o societate consumeristă, în care totul decurge într-un ritm foarte alert. Când avem colecții de: toamnă, iarnă, vară, primăvară, stăm și ne întrebăm cum rămâne cu hainele care nu mai sunt în tendințe? Stau în dulap prăfuite? Le aruncăm, poluăm planeta, participăm la încălzirea globală? Bineînțeles că nu! De aceea am ales tema reinterpretării, de a da o nouă viață unor piese vestimentare de care nu mai reușim, de multe ori, să scăpam, care sunt, emoțional și stilistic, îmbătrânite. Le redăm viața, le dăm o altă strălucire și o altă funcționalitate, prin desfacere, coasere, intervenție. Prin atingerea, cu bagheta magică a creativității, se nasc noi idei, alte haine, care să devină dezirabile și iubite din nou”.

„Expoziția noastră semestrială poate fi vizitată și de public, până la sfârșitul lunii februarie, fiind doar o parte din expozițiile realizate de studenții de la toate secțiile Departamentului de Arte Vizuale, coordonate, cu multă dedicație, de colegii mei”, subliniază lect. univ. dr. Amalia Judea.

 

Biroul Comunicare


Image Image Image Image Image Image