Conferița a fost ”un raport de încheiere al anului 2022”, a declarat rectorul universității. Domnia sa a făcut referire la cele 7 clădiri reabilitate, pecum și la acțiunile întreprinse în vederea creșterii gradului de internaționalizare. Astfel, universitatea noastră își propune să atragă cât mai mulți studenți din afara țării, iar studenții și cadrele didactice să participe la cât mai multe mobilități, atât în interiorul Europei, dar și în țări din afara ei.
De asemenea, rectorul a menționat faptul că Universitatea din Oradea face parte din consorțiul EU GREEN, alături de 8 universități de elită din Europa.
Rectorul a vorbit și despre parteneriatele pe care Universitatea din Oradea le are cu Primăria, Consiliul Județean al județului Bihor și cu liceele tehnologice.
Discursul de deschidere al rectorului a fost urmat de prezentările tuturor proiectelor de către directorii de proiecte: doamna șef lucr.dr.ing. Aurelia Chereji Ioana (Facultatea de Protecția Mediului), conf.univ.dr.ec. Delia Pop (Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică), conf.univ.dr.ing. Livia Bandici (Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației), conf.univ.dr.Veronica Buciuman (decan Facultatea de Litere), conf.univ.dr. Karla Barth (decan Facultatea de Științe Socio-Umane), conf.univ.dr. Ioan-Marius Drugaș (Facultatea de Științe Socio-Umane), conf.univ.dr. Sorin Buhaș (Facultatea de Geografie, Turism și Sport). Domniile lor au vorbit despre proiectele pe care le-au coordonat, explicând reprezentanților presei prezenți la întâlnire, toate detaliile proiectelor, cum ar fi obiectivele atinse, importanța fiecărui proiect în parte și sumele alocate.
În continuare, doamna prorector prof.univ.dr. Anca-Otilia Dodescu a vorbit despre creșterea gradului de digitalizare a universității și interesul tot mai mare pe care îl are universitatea față de domeniul digitalizării. ”Dorim să creem centre de cercetare, laboratoare și biblioteca digitală,” a declarat doamna prorector. Toți studenții noștri trebuie să aibă acces la tutoriale și digitalizare.
Prorector conf.univ.dr. Gabriel Bendea a declarat că Universitatea din Oradea își dorește să păstreze toate domeniile acreditate, iar domnul rector a subliniat faptul că Universitatea din Oradea are cele mai multe domenii acreditate din țară.
”Este nevoie de o implementară agresivă a digitalizării”, a afirmat rectorul. Ca răspuns din partea reprezentanților presei despre mijloacele pe care le va folosi universitatea în vederea economisirii în această perioadă, rectorul a spus că la Universitatea din Oradea nu se vor ține cursurile online, iar campusul și căminele vor rămâne deschise.
Iar la final, rectorul Constantin Bungău a declarat că Universitatea din Oradea a câștigat la toate cele 7 axe finanțate de Ministerul Educației, și a menționat faptul că universitatea este recunoscută la nivel european, ocupând locuri bune în rankingurile internaționale.