Cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Medicină și Farmacie, respectiv un număr de peste 1.500 de dosare, până la data de 19 iulie 2022. Pentru a fi admiși, viitorii mediciniști trebuie să treacă o singură probă de examen, care va cuprinde subiecte din chimie și biologie. Facultatea de Medicină și Farmacie este urmată de Facultatea de Științe Socio-Umane, tot mai apreciată. Aici și-au depus dosarul peste 500 de candidați. Pe podiumul înscrierilor la Universitatea din Oradea se află și Facultatea de Științe Economice. Până la mijlocul lunii iulie, pentru această facultate au optat 389 de tineri, absolvenți de Bacalaureat.
Înscrierile se desfășoară pe tot parcursul lunii iulie, urmând ca rezultatele procesului de admitere să fie afișate până la data de 1 august 2022. Patru facultăți susțin probe de admitere: Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, la specializarea Arhitectură, Facultatea de Geografie, Turism și Sport, pentru specializările Sport și Kinetoterapie, respectiv Facultatea de Medicină.
Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău îi îndeamnă pe absolvenții studiilor de licență să urmeze și o a doua specializare. „Această a doua specializare este un argument important în ochii oricărui angajator. De aceea le recomand tuturor studenților care învață bine să nu ezite să își continue studiile. În acest caz, absolvenții noștri urmând să achite doar jumătate din taxa de studii”, a anunțat rectorul universității orădene. Domeniile de licență recomandate ca a doua specializare, mai ales celor care se gândesc la o carieră didactică, sunt: Biologie, Matematică, Fizică, Chimie, Științele Educației, Istorie, Geografie, Limba Română.
„Toate acestea sunt atuuri ale noastre, care pot determina orice absolvent de liceu să aleagă Universitatea din Oradea. Am convingerea fermă că Universitatea din Oradea reprezintă un prim pas spre o carieră de succes”, spune rectorul prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.
Biroul Comunicare