La eveniment a luat parte și rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. ing. habil. Constantin Bungău. „Ne bucurăm că universitatea noastră a fost desemnată să organizeze acest turneu final. Sper ca acest moment să reprezinte unul de continuitate pentru fotbalul universitar din țara noastră, spre binele fotbalului românesc”, a spus rectorul Universității din Oradea în cuvântul său de salut.

Decanul Facultății de Geografie Turism și Sport, prof. univ. dr. Alexandru Ilieș, coordonatorul competiției, a ținut să sublinieze că acest turneu este o premieră pentru Universitatea din Oradea și o revenire a fotbalului studențesc la viața competițională pre-pandemică. „Țin să felicit toate echipele participante și să îmi exprim speranța că, anul viitor, într-un format mai generos, vor fi și mai multe universități înscrise în competiție”, a afirmat prof. univ. dr. Alexandru Ilieș.

Prezent și el la eveniment, prorectorul Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza a spus că „sportul este un excelent ambasador al mediului academic” și că organizarea acestui turneu este „o inițiativă meritorie care trebuie continuată”.

Președintele Asociației Județene de Fotbal – Bihor, prof. Sorin Bitea a felicitat Universitatea din Oradea pentru că este gazda acestui turneu final și a anunțat că Comisia Județeană de Arbitri va delega „cavalerii fluierului” necesari bunei desfășurări a competiției fotbalistice.

Evenimentul desfășurat la Universitatea din Oradea a mai marcat o premieră. Tragerea la sorți a celor două grupe a fost făcută de reprezentanții celor șase echipe participante, live, în sistem on-line.

Astfel, în prima zi a competiției, joi, 19 mai 2022, de la ora 17:00, echipa Universității de Vest din Timișoara va întâlni echipa din Petroșani, iar lotul Universității din Oradea va juca împotriva celui de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

În cea de a doua zi a turneului, de la ora 11:00, Universitatea de Vest din Timișoara va juca cu Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în timp ce gazdele se vor întâlni cu echipa Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

Sâmbătă, 21 mai 2022, în ultima zi a calificărilor, se vor întâlni pe teren Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași cu Universitatea din Petroșani, respectiv lotul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București cu Universitatea „Lucian Blaga”.

Finalele vor avea loc duminică, 22 mai 2022.

Toate informațiile legate de desfășurarea CNUF-ORADEA 2022 sunt disponibile și pe site-ul oficial al competiției: www.CNUFotbal2022.uoradea

https://www.facebook.com/watch/?v=357292459598176

 

 

 

Image