La vernisaj a fost foarte multă lume, peste așteptări, spun profesorii și studenții. Dar a fost mai mult decât o simplă expoziție. Viitorii designeri au făcut chiar demonstrații de utilizare a propriilor produse.
Lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan, organizatoarea expoziției, nu își ascunde entuziasmul. „A fost minunat, a fost foarte multă lume, reprezentanți ai unor companii cu care noi ținem aproape, iar studenții s-au prezentat remarcabil”. Lect. univ. dr. Ana-Maria Abrudan spune că prezența reprezentanților unor companii și feedback-ul primit din partea lor este o încurajare pentru studenți și profesori, concretizându-se în noi oportunități de colaborare. „Sunt foarte mândră de acești copii. Cei mai mulți nu au studiat artele plastice în liceu, nu provin din școli vocaționale, și evoluția lor e cu atât mai impresionantă. Cei din anul III pot oricând să facă un proiect de design interior, unul de identitate vizuală sau design de produs. Expoziția din acest an nu face decât să pună în lumină acest remarcabil potențial”.
Studentă în anul III, Adela Iuhoș este și organizator al evenimentului și expozant. „Sunt foarte încântată de ideea zonei de relaxare pe care am proiectat-o pentru acest eveniment. În plus, am realizat designul noului ambalaj al unei mărci de ciocolată și vă asigur că munca de documentare a fost cât se poate de plăcută, dulce”.
Monica Dalnoki, expune studii în creion, machete de produs și elemente de identitate vizuală. „Ceea ce mă bucură cel mai tare e că se vede cât am evoluat, față de anul trecut, atât eu cât și colegii mei. A fost greu să fii student în pandemie, dar am fost ajutați de profesorii noștri. Atâta timp cât a fost printre noi, domnul profesor Mărieș ne-a motivat și ne-a susținut de fiecare dată”, afirmă studenta din anul III.
„Expozanții de anul acesta sunt foarte creativi. Totul, de la panotare, la expunerea machetelor, a fost astfel gândit încânt să-i ajute pe vizitatori să rămână concentrați pe lucrările prezentate. Atenția organizatorilor a mers, aș spune, până la cele mai mici detalii. Iar momentul susținut de colegele de la Departamentul de Muzică al facultății noastre ne-a ajutat să intrăm în atmosfera de sărbătoare a momentului”, spune Iosif Puia, student în anul II.
Boboacă și debutantă, Marina Onaciu, studentă în anul întâi, a trăit din plin emoțiile primei expoziții. Să-ți vezi, pentru prima dată, lucrările: desene, machete, modele în ghips, pe panouri e o senzație unică. „Anul trecut am vizitat această expoziție în calitate de elevă. Visam să fac și eu design. Acum am ocazia să văd cu ochii mei cât am evoluat în primul an de facultate. E o satisfacție pe care n-am mai trăit-o până acum și sunt foarte fericită pentru asta”.
Expoziția „DESIGN EXPO 2022” este deschisă până la 26 mai și poate fi vizitată în holul Bibliotecii Universității din Oradea.
Biroul de Comunicare