Apoi a fost rândul lect. univ. dr. Orlando Balaș, cadru didactic al Facultății de Litere, să aducă un omagiu cărții și bibliotecarilor. După ce a evocat zecile de biblioteci prin care l-a purtat viața, începând cu cea din localitatea natală și terminând cu Biblioteca Universității din Viena, profesorul i-a sfătuit pe cei prezenți să citească, măcar 1.000 de cărți într-o viață. „Patria e locul în care poți să citești”, a spus lect. univ. dr. Orlando Balaș, adăugând că „patria extinsă din cărți acoperă întreaga lume”. Vorbitorul n-a uitat să le mulțumească bibliotecarilor, acei ghizi speciali a căror menire este să sugereze titluri, să te ajute să te descurci în acest vast univers, să fie sfetnici buni cititorilor. „Sunt oameni pe care biblioteca i-a făcut și mai oameni”, a spus lect. univ. dr. Orlando Balaș, amintindu-și de studenții lui.
În cadrul aceluiași eveniment a fost lansată cea de a doua ediție a volumului „Ghid practic pentru bibliotecari”, al prof. Mariana Trofin. Prezentă la eveniment, autoarea a mărturisit că a simțit nevoia să aducă unele îmbunătățiri și completări primei ediții.
Deosebit de generoasă, gazda evenimentului, Brândușa Doca, angajată a bibliotecii Universității din Oradea, le-a dăruit protagoniștilor acestei sărbători câte un buchet de flori și cuvintele ei de aleasă recunoștință.
Printre cei care s-au bucurat de aceste atenții s-a aflat și lect. univ. dr. Titiana Marcu, cadru didactic al Departamentului Arte Vizuale al Facultății de Arte. Despre icoanele ei, expuse în cadrul expoziției „Mărturii duhovnicești”, vernisată cu prilejul „Zilei Bibliotecarului”, Brândușa Doca a spus că reprezintă „o mângâiere care, acum în pragul sărbătorilor pascale, ne umple inimile de iubire și compasiune”.
Biroul de Comunicare