Aflată la cea de a III-a ediție, Școala de Vară „POLIS” se va desfășura în intervalul 18-31 iulie 2022, cu prezență fizică. Anul acesta, viitorii studenți au la dispoziție 90 de locuri și tot atâtea paturi în căminele Universității din Oradea. Cazarea și masa sunt gratuite. În plus, participanții vor primi un kit educațional care, spun gazdele, va conține, foarte probabil, și un smartwatch. Pe parcursul celor două săptămâni, elevii vor lua parte la cursuri demonstrative, legate de materiile specifice fiecărei specializări, vor face vizite interesante, printre care trebuie menționată cea de la Centrul de Excelență NATO din Oradea, unul dintre cele mai interesante puncte de pe agenda Școlii de Vară. De asemenea, tabăra înseamnă și un tur al campusului Universității din Oradea, vizite ghidate în oraș, la muzeele, sinagogile și cetatea acestuia, activități recreative, printre care și o zi la aquapark-ul „Nymphaea”, vizite la publicații și posturi radio-tv, la instituții ale administrației locale și centrale, consiliere în carieră etc.

„Părinții nu trebuie să își facă niciun fel de griji, va fi o tabără în adevăratul sens al cuvântului. Copiii vor avea tot ce le trebuie, vor fi supravegheați permanent de cadre didactice din facultăți, licee și studenți voluntari”, afirmă organizatorii evenimentului din cadrul Centrului de Consiliere și Servicii privind Cariera, al Universității din Oradea.

Pentru înscrierea la cea de a III-a ediție a școlii de vară „POLIS” au prioritate elevii care provin din familii cu venituri mici, cei care sunt discriminați pe bază etnică, provin din zona rurală, au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate sau prezintă cerințe educaționale speciale.

Directorul proiectului Școlii de vară „POLIS” este prorectorul Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza.

Formularul de înscriere și acordul parental necesar pentru participare pot fi descărcate de la adresa: https://polis.uoradea.ro/documente.

Școala de Vară ”POLIS” face parte din activitățile organizate în cadrul Proiectului privind Învățământul Secundar ROSE și este finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, prin Ministerul Educației, Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).

Biroul de Comunicare

Image