„Pentru că este ultima săptămână, se sfârșește semestrul, studenții prezintă, la materia Gastronomie, produse culinare specifice sărbătorilor de iarnă. La Gastronomie nu învățăm să gătim, ci să ne descurcăm din punctul de vedere al alegerilor gastronomice pe care le vom face când vom merge să vizităm alte zone ale țării și alte ținuturi. O dată la două săptămâni, la materia Gastronomie, parcurgem o cultură gastronomică din lume. Am mers, online, în Japonia, Franța, Italia, Austria. Am identificat condimente, mâncăruri specifice, obiceiuri gastronomice asociate unor sărbători religioase. De aici, studenții își vor putea alege ce să prezinte la viitoarea afacere. Vor deveni manageri de pensiuni, unități de administrație publică”, a explicat conf. univ. dr. Carmen Ghergheleș.

„Această activitate ne unește foarte mult. La fiecare curs devenim tot mai apropiați și cooperanți unul cu altul și învățăm să lucrăm împreună”, a spus studenta Natalia Cuc, care a pregătit o salată de vinete, cu mare trecere la public.

Una dintre colegele ei a pus pe masă o prăjitură tradițională cu nucă și cornulețe cu magiun de prune. O altă studentă a venit cu un desert mai exotic, care a îmbinat rețetele tradiționale cu noile cunoștințe dobândite, chec de banane.

„Împreună cu un coleg am pregătit ouă umplute. Unora le-am dat o culoare ușor roșiatică, murându-le într-o soluție preparată de noi, cu puțin oțet, zahăr și sfeclă roșie. Am adus și niște bombe rulate prin cocos”, a spus Mihaela Hanganu, studentă în anul III la IMAPA.       

(sursa crisana.ro)

Biroul Comunicare


Image Image Image