Este vorba despre o expoziţie-pilot, prima dintr-o serie de manifestări integrate într-un amplu program educaţional dedicat studenţilor, menit de a ”legitima efortul educativ”, afirmă criticul de artă conf.univ.dr. Ramona Novicov.
În cadrul expoziţiei sunt prezentate lucrări de la punctul 0 (admitere), proiecte scurte şi de semestru din anii I-V, proiecte de diplomă, precum și machete de arhitectură, toate realizate anul acesta.
Expoziția reprezintă o punte și o ofertă vizuală care să vină în ajutorul viitorilor candidați pentru ca aceștia să-și poată configura un traseu.
Lucrările vor prezenta, cu timpul, un grad tot mai mare de complexitate.
Această manifestare este un mediu creativ și lucrativ, atât pentru profesori, cât și pentru studenți, un mediu de comunicare excelent, rezultat al unor eforturi convergente într-o lume ce se află într-o continuă construcție și reconstrucție.
Doamna decan, prof.univ.dr.ing. Marcela-Florina Prada, a confirmat faptul că în viitor ”se preconizează o colaborare interdisciplinară cu perspectivă”.
”Noi, cei prezenți, suntem exponenții unei generații implicate direct în reformularea lumii din jurul nostru”, afirmă criticul Ramona Novicov.
Cu ocazia vernisajului au luat cuvântul prof.univ.dr.ing. Marcela-Florina Prada, decan al Facultății de Construcţii, Cadastru și Arhitectură, prof.univ.dr.ing.habil. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, conf.univ.dr. Ramona Novicov, arhitectul Szabolcs Guttmann din Cluj-Napoca, Angela Lupşea, director al Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice Bihor și arhitectul Aurel Ioan Cobe, președintele Ordinului Arhitecților Bihor.
EXPO ARHITECTURA este desfăşurată pe simezele foaierului Bibliotecii Universității din Oradea.
Biroul de Comunicare