În cea de a doua parte a emisiunii (min. 47:30), lect. univ. dr. Irina Pop a vorbit despre apariția volumului „Fighting xenophobia în EU”. Cartea care, așa cum a afirmat lect. univ. dr. Irina Pop, își propune să „fotografieze” nivelul de înțelegere și percepția publicului asupra xenofobiei, a apărut la Editura Universității din Debrecen și cuprinde 12 materiale științifice, realizate de specialiști de pe patru continente și prezentate public, la Oradea, în cadrul Conferinței Internaționale „ A Call for Tolerance în EU”.

„Ca manifestare a îngrijorării noastre față de acest fenomen, ne-am propus să ducem discuția despre xenofobie în spațiul public și n-am dorit ca acest volum să-i ajute pe oameni să înțeleagă fenomenul, să se raporteze la el în cunoștință de acuză”, a declarat lect. univ. dr. Irina Pop. Universitarul orădean a mai spus că specialiștii implicați în acest proiect „Jean Monnet” își propun să identifice tipurile de xenofobie, percepția publicului asupra acesteia și genurile de mesaje xenofobe care ajung în spațiul public.

La redactarea volumului „Fighting xenophobia în EU” au participat și conf. univ. dr. Gabriela Goudenhooft – directorul departamentului de Științei Politice și Științele Comunicării al FIRISPSC – și Klara Cizmre, de la Universitatea din Debrețin.

Emisiunea poate fi urmărită accesând link-ul de mai jos:

https://youtu.be/yvFbLYLSc9o

Biroul de Comunicare

Image