Cărțile premiate sunt:
„Silviu Dragomir: istoric”, de prof. univ. dr. Sorin Șipoș, lucrare încununată cu premiul „Dimitrie Onciul”, la secțiunea Științe Istorice și arheologie, în anul 2008
„Căsătoria în nord-vestul Transilvaniei (a doua jumătate a secolului XIX – începutul secolului XX), condiționări exterioare și strategii maritale”, de prof. univ. dr. Mircea Brie. Lucrare laureată a premiului „Mihail Kogălniceanu”, la secțiunea Științe istorice și arheologice, în anul 2009.
„Fericirea în contextul social al tranziției postcomuniste din România, autor prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu, volum care a primit premiul „Dimitrie Gusti”, la secțiunea Științe economice, juridice și sociologie, în anul 2009.
Crișana-Maramureș: Atlas Geografic al Patrimoniului Turistic, lucrare laureată a Premiului „Simion Mehedinți”, la secțiunea Științe Geonomice, în anul 2014. Volumul colectiv a fost coordonat de prof. univ. dr. Alexandru Ilieș, decanul Facultății de Geografie, Turism și Sport.
Florica Ujoc, șefa serviciului Bibliotecă al Universității din Oradea, spune că se va îngriji personal ca, în descrierea tehnică pe care fiecare dintre aceste cărți, aflate în patrimoniul bibliotecii, o are, să fie menționat și faptul că a fost premiată de Academia Română.
Ideea realizării acestui stand i-a aparținut prorectorului Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza.
Biroul de Comunicare