Trebuie remarcat faptul că volumul Fighting Xenophobia in the EU” este doar primul, dintr-o serie de trei cărți pe această temă. Următoarele două volume: „Comunicare și xenofobie. O propunere de manual”, respectiv „Combaterea xenofobiei. Un Index de termeni”, urmează să vadă lumina tiparului tot în această toamnă. Coordonatorii volumelor, lect. univ. dr. Irina Pop și conf. univ. dr. Gabriela Goudenhooft – directoarea Departamentului Științe Politice și Științele Comunicării, al FIRISPSC, a Universității din Oradea își doresc să deschidă un dialog cu publicul orădean pe tema xenofobiei. Pentru aceasta, cei doi universitari sunt în căutarea de parteneriate cu mass-media, instituții publice și cu ONG-urile din județul Bihor.

„Volumul „Fighting Xenophobia in the EU”, subliniază faptul că o discuție despre xenofobie este necesară și importantă, deoarece actele xenofobe reprezintă un abuz de putere împotriva celor mai vulnerabili dintre noi”, explică lect. univ. dr. Irina Pop.

 Cartea a apărut la Editura Universități din Debrețin și cuprinde 12 articole, semnate de autori de la universități din: Franța, Spania, Republica Moldova și Romania. Printre temele abordate în acest volum regăsim perspective filosofice asupra conceptului de xenofobie, explorarea sentimentelor antiromânesti în Republica Moldova ori xenofobia împotriva romilor și a limbii romani.

Mai multe informații despre acest volum și despre proiectul sub auspiciile căruia a apărut se găsesc pe site-ul www.comxen.ro .

Biroul de Comunicare

Image