Așa cum transmit organizatorii: conf. univ. dr. ing. Cristina Maerescu, decan al Facultății de Protecția Mediului, și ș.l. dr. ing. Olimpia Mintaș, coordonatorul științific al manifestării, scopul evenimentului este prezentarea rezultatelor cercetărilor științifice realizate de cadrele didactice și studenții doctoranzi, în ultima perioadă, și promovarea activității științifice.
Organizatorii precizează că simpozionul se află la prima ediție, sub această denumire. „Manifestarea științifică dorește să ducă mai departe tradiția celor două simpozioane ale Facultății de Protecția Mediului «Factori de risc pentru mediul înconjurător și siguranța alimentară» (Risk Factors for Environment and Food Safety), care s-a desfășurat timp de 13 ani, începând cu anul 2008, și simpozionul «Resurse naturale și dezvoltare durabilă» (Natural Resources and Sustainable Development), a cărui primă ediție a avut loc în anul 2003. În primii 7 ani, acesta din urmă, a fost organizat, alternativ, de către Universitatea din Debrecen și Universitatea din Oradea, pentru ca, din anul 2008, să fie organizat, anual, de către Facultatea de Protecția Mediului din Oradea”.
Secțiunile simpozionului sunt: Ecotoxicologie, Zootehnie și Tehnologii de Industrie Alimentară, (Tehnologii de Industrie Alimentară, Zootehnie, Agroturism) Protecția Mediului (Agricultură, Horticultură, Ingineria Mediului, Silvicultură), Resurse Naturale și Dezvoltare Durabilă și Diverse.
Comunicările prezentate în cadrul simpozionului vor fi publicate în revistele Analele Universității din Oradea, fascicula Protecția Mediului, Analele Universității din Oradea fascicula Ecotoxicologie, Zootehnie și Tehnologii de Industrie Alimentară, B+, CNCSIS, (BDI-CABI), precum și în revista „Natural Resources and Sustainable Development”, revistă cotată BDI, în mai multe baze de date internaționale.
Pentru prezentarea în plenul simpozionului, ale cărui lucrări se vor desfășura online, vor fi selectate lucrări științifice reprezentative pentru activitatea fiecăruia dintre cele cinci departamente ale Facultății de Protecția Mediului: Agricultură, Horticultură, Silvicultură și Inginerie Forestieră, Ingineria Mediului, Ingineria Produselor Alimentare, Zootehnie și Agroturism.
Biroul de Comunicare