Se numește Bogdan Pop. A câștigat respectul și dragostea personalului, fiindcă aproape nu e zi din săptămâna lucrătoare în care studentul să nu vină la bibliotecă. „Îmi petrec cam 75% din timp aici”, spune Bogdan, zâmbind ca și cum și-ar cere scuze.

    A terminat, anul acesta, Facultatea de Informatică și Științe, specializarea Matematică și Informatică. Firesc, zice el, s-a înscris la masterul de Matematică Didactică. Acum profită de vacanță pentru a aprofunda o serie de cursuri dedicate rețelelor de date și telefonie mobilă. „Mi-ar plăcea foarte mult să lucrez într-o companie de profil. De exemplu, la DIGI, aici, acasă... Cred că e o firmă de viitor”.

     Originar din comuna Ceica, Bogdan locuiește la rude, în Oradea. „La bibliotecă, am condiții mai bune de învățat. Cu asta mă ocup, învăț”, adaugă el, de parcă ar vorbi despre cel mai obișnuit lucru din lumea asta. Deși e absolvent de Gojdu, nu a uitat că, în primul an de facultate, i-a fost destul de greu. „Am mers la liceu de la o școală rurală și am avut mult de recuperat”, explică studentul care, în cele din urmă, a terminat facultatea în plutonul fruntaș al absolvenților.

    Bogdan și bibliotecarele își amintesc amuzați că, în perioada de vârf a pandemiei, a lipsit o săptămână întreagă. „Sigur că ne-am făcut griji pentru el”, spune Emilia Pop, șefă de birou în cadrul bibliotecii, ca și cum ar fi vorba de cineva „de-al casei”. Privind în caietul plin de schițe și ecuații, Bogdan roșește ușor: „Și mie mi-a fost dor de bibliotecă”.

    În lumea în care se citește tot mai puțin, când părinții și profesorii se plâng că elevii nu învață, Bogdan e cel puțin un personaj aparte. Un exemplu de modestie și tenacitate.

Biroul de Comunicare

Image