Toate cele patru departamente ale facultății sunt implicate în activitățile școlii de vară, un eveniment dedicat liceenilor, eveniment care își propune să îi ajute pe aceștia să își descopere interesul pentru istorie, relații internaționale, științe politice ori jurnalism.

În acest an, „studenții” școlii de vară vor avea parte de întâlniri interesante, cum ar fi cea la care a fost invitat Alexandru Kiss, unul din reprezentanții Centrului de Excelență HUMINT al NATO de la Oradea. Vor avea loc prezentări: Muzeul Țării Crișurilor, Cetatea Oradea, filiala Bihor a Arhivelor Naționale, dezbateri precum: „Ce este politica și de ce trebuie să ne intereseze viața politică?” sau „De ce este presa a patra putere în stat?”. Se vor ține cursuri, ca „Imaginea românilor în relatările călătorilor străini”, ateliere practice ce includ tehnici de redactare a unui text ori de realizare a unei fotografii și, nu în ultimul rând, discuții pentru identificarea unor opțiuni cu privire la cariera profesională.

„Este o experiență virtuală ce se întinde pe durata a două săptămâni, pe care o dedicăm elevilor. Ei au ocazia să interacționeze cu profesori ai facultății noastre și cu invitații lor speciali. Sperăm ca, încă o dată, cursurile școlii de vară «POLIS» să reprezinte un moment important în evoluția umană și profesională a elevilor participanți”, a declarat prorectorul Universității din Oradea, conf. univ. dr. habil. Sorin Borza.

Cei aproape 50 de elevi care iau parte la cursurile școlii de vară „POLIS” primesc un kit educativ ce conține, printre altele, o tabletă foarte performantă și un abonament la internet.

Școala de vară „POLIS” este parte a Proiectului Privind Învățământul Secundar (ROSE) – Schema de granturi pentru universități, Programe de vară, Universitatea din Oradea.

Biroul de Comunicare


Image Image Image