Image Image
• 7 decembrie - ”O SEARA LA DREPT...” - o altă abordare a romanului ”Ion” de Liviu Rebreanu. Cu acest prilej studenții facultății noastre au interpretat roluri juridice (avocat, judecător, procuror, etc) din celebrul roman Ion. Și-au dat silința cu această ocazie următorii: Alex Ardelean- prezentator, Cosmina Pop- judecător,Andra Duma- avocat,Denisa Sala – procuror,Morafcic Diana – martor.

Cu această ocazie participanții au avut prilejul de a cunoaște aspecte concrete, relevante, din activitățile extracurriculare desfășurate în cadrul Facultății de Drept a Universității din Oradea, activități care contribuie în mod semnificativ la formarea juriștilor/funcționarilor publici.

 

• 8 decembrie – ZIUA CONSTITUȚIEI – eveniment în cadrul proiectului ROSE - LAWSTUDSUPPORT 1.0. Având în vedere că în acest an se aniversează 70 de ani de la adoptarea Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, precum și faptul că pe data de 8 decembrie se sărbătorește Ziua Constituției României, echipa proiectului LAWSTUDSUPPORT, împreună cu studenții de la cele două specializări drept și administrație publică, respectiv studenții străini din cadrul programului Erasmus și-au expus părerea cu privire la “O lume cu sau fără Constituție. O lume cu sau fără Convenție”.

Cu acest prilej studenții împreună cu profesorii au dezbătut rolul Constituției României și al Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și au subliniat care sunt cele mai bune propuneri de soluții practice.

 

• 17 decembrie – CONCURS DE PROCESE SIMULATE. DREPTUL FAMILIEI – continuarea seriei evenimentelor de Drept Civil ”I.D.Romoșan”.

 

• 1 - 22 decembrie – BE THE SANTA S LAWYER – FII TU AVOCATUL LUI MOȘ CRĂCIUN ! PLEDOARIE PENTRU COPII – A PLEA FOR CHILDREN - evenimentul reprezintă continuarea acțiunilor de Crăciun organizate de studenții Facultății de Drept Oradea, alături de profesorii lor, de mulți ani încoace.

”Cu această ocazie îi felicităm pe toți cei implicați în derularea unor altfel de activități on line, însă cele mai multe aprecieri le merită studenții pentru implicare și interes! Acest gen de activități demonstrează că dincolo de pandemie echipa profesor-student la drept este o echipă puternică.” - ECHIPA ORGANIZATORICĂ

 

Biroul de Comunicare