Corpul profesoral actual al Facultății de Litere, precum și foști colegi, prieteni, studenți și doctoranzi s-au strâns în jurul maestrului și omului de litere, Paul Magheru, în special pentru a-i mulțumi pentru modelul profesional oferit de-a lungul atâtor ani la catedra de literatură universală și comparată din cadrul Facultății de Litere.

Organizatoarea evenimentului, lect.univ.dr. Delia Radu, prodecanul Facultății de Litere, a lansat cu această ocazie un volum jubiliar Paul Magheru: In honorem 80, publicat la editura Casa cărții de știință din Cluj-Napoca, volum la care au contribuit cercetători orădeni, dar și colegi de la universitățile cu care profesorul Paul Magheru a avut o colaborare strânsă.

Dovadă atât a spiritului viu de intelectual cărturar, cât și a vocației de deschizător de drumuri, profesorul Magheru a prezentat la rândul său ultimele proiecte de cercetare la care lucrează, precum și ultima apariție editorială ieșită sub numele dânsului, o colecție savuroasă de maxime inspirate din culturile lumii, dar culese din perspectiva experienței de viață a autorului, 80 de maxime ale înţelepciunii în viaţă. Florilegiu alcătuit de Prof.univ.dr. Paul Magheru.  

Moderatori ai evenimentului au fost lect.univ.dr. Orlando Balaș (Catedra de germanistică), lect.univ.dr. Delia Radu și conf.univ.dr. Dana Sala (Departamentul de limba și literatura română).

Biroul de Comunicare


Image Image