Evenimentul a avut loc într-un cadru festiv, în prezența cadrelor didactice, a reprezentanților personalului auxiliar și al studenților de la UO.

        În cuvântul de deschidere, rectorul a subliniat importanța acestui moment și a mulțumit tuturor colegilor implicați, cadre didactice, auxiliare, dar și non-didactice și studenților care au făcut parte din echipa care s-a implicat în procesul managementului calității. ”Trebuie să ne bucurăm de acest moment în care, pentru a doua oară, Universității din Oradea i se acordă cea mai mare distincție în domeniul managementului calității”, a spus domnia sa, ”distincție care ne onorează și ne obligă în același timp”. Rectorul UO a mai precizat că acest calificativ ”ne determină să fim responsabili și să ne acomodăm la tot ceea ce înseamnă îmbunătățiri și performanțe pe zona învățământului superior. Reprezentăm acea universitate comprehensivă care îşi doreşte să facă performanţă în vestul ţării, care îşi doreşte să crească de la an la an, și cred că acest lucru se vede, până la urmă”.

      ”Am găsit aici o universitate mare”, a declarat președintele ARACIS. Unul dintre criteriile datorită cărora Universitatea din Oradea a primit acest calificativ este că universitatea orădeană acoperă cele şase domenii fundamentale de învăţământ superior și toată gama de programe de studii universitare. ”Este important ca studenții UO să înțeleagă că acest certificat le asigură absolvenţilor, în spaţiul european al învăţământului superior, faptul că diplomele lor sunt recunoscute", a spus Petrescu. ”Universitatea din Oradea este una dintre cele mai mari universități din România”, aflându-se pe locul II în ceea ce privește nr. de programe de studii și are cele mai multe programme de master.

     La finalul discursului, președintele ARACIS a oferit rectorului UO o insignă ca simbol al efortului depus în ultimii cinci ani de universitate, iar cei prezenți au avut ocazia de a adresa întrebări.

Biroul de Comunicare


Image Image Image Image Image