Subiectele dezbătute în cadrul conferinței au fost:

  • cifra de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020;
  • proiectele finanțate din Fondul de Dezvoltare Instituțională a Consiliului Național pentru finanțarea învățământului superior (FDI) aflate în derulare la Universitatea din Oradea;
  • școlile de vară ROSE.

Pentru sesiunea de admitere 2019-2020, Universitatea din Oradea va scoate la concurs un total de 1885 de locuri bugetate pentru licență, 840 pentru master și 23 pentru studiile de doctorat.

Rectorul a menționat faptul că cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020 sunt mai mari față de anul trecut, cum ar fi de exemplu cele de la programul de studii de licență Informatică care au fost suplimentate de la 50 la 75 de locuri. Ca o noutate, rectorul a anunțat faptul că Facultatea de Științe va funcționa începând cu 1 octombrie 2019 cu denumirea de Facultatea de Informatică și Științe.

„Organizăm admitere la 7 programe de studii de licență și master în limba engleză: medicină, afaceri internaționale, geografia turismului, relații internaționale și studii europene, kinetoterapie și motricitate specială, fizică medicală și administrarea afacerilor”, a spus rectorul. „Universitatea din Oradea, scoate la concurs, pe lângă locurile bugetate și locuri cu taxă proporțional cu capacitatea de școlarizare pe care o avem la programele respective.”

Universitatea din Oradea se situează între primele 3 universități la nivel de România ca și capacitate totală de școlarizare, conform unor analize făcute de ARACIS, având cea mai mare cifră de școlarizare din ultimii 7 ani. 

În urma evaluării programelor de studii Asistență medicală generală  din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie, Kinetoterapie și motricitate specială din cadrul Facultății de Geografie, Turism și Sport și Fizică medicală de la  Facultatea de Științe, ca urmare a vizitei ARACIS, a crescut capacitatea de școlarizare. „Noi am fost o universitate care anul trecut am ocupat mai multe locuri decât înainte. Avem o cerere mai mare din partea studenților din mediul rural și sigur beneficiem de cele mai multe locuri în funcție de domeniile prioritare de dezvoltare a României”, a mai declarat rectorul.

În ceea ce privește domeniile de studiu și specializările, oferta educațională a universității pentru anul universitar 2019-2020 este aceeași ca și în anul precedent. La Universitatea din Oradea nu au fost reduse cifrele de anul trecut și s-a ținut cont de domeniile prioritare și păstrarea facilităților pentru absolvenții de la liceele din mediul rural. Lor li se asigură în continuare întreg ciclul de școlarizare la nivel bugetar.

”Și anul acesta”, a declarat rectorul, ”ne așteptăm ca toate locurile bugetate să fie ocupate. În acest sens Universitatea din Oradea, și-a promovat oferta educațională în județele Bihor, Sălaj, Maramureș, atât de cadrele didactice, cât și de către studenții universității.”

Informații despre calendarul de admitere vor fi publicate pe site: https://www.uoradea.ro/ și pe site-urile fiecărei facultăți în parte.

În partea a doua a conferinței rectorul a prezentat proiectele FDI și cele 3 școli de vară care se vor desfășura simultan, destinate elevilor din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a prin granturi europene.

Detalii despre condițiile de înscriere în cadrul Școlilor de vară se găsesc accesând link-urile:

https://polis.uoradea.ro/,https://imt.uoradea.ro/web/edusmart/index.php și http://steconomiceuoradea.ro/wp/ .

Biroul de Comunicare


Image Image Image