Universitatea din Oradea a participat la acest eveniment cu 6 brevete de invenție și 4 proiecte inovative cu transfer tehnologic.

Rezultatele cercetărilor prezentate în cadrul salonului de către domnii conf. univ. dr. ing. Traian Buidoș și ș.l. dr. ing. Dan Crăciun s-au bucurat de un mare interes din partea publicului vizitator, fiind de asemenea apreciate de organizatorii evenimentului.

În cadrul galei de premiere, Universității din Oradea i-a fost decernată Diploma de excelenţă şi medalia de aur pentru Proiecte inovative cu transfer tehnologic. Două dintre cele patru proiecte inovative cu transfer tehnologic ("Mese roto-basculante pentru centre de prelucrare în 5 axe", "Sistem conveyor monorail pentru linii automate de producţie", "Cercetarea-dezvoltarea şi lansarea în producţie a dispozitivului modular DMT" şi "Realizarea unor suplimente nutritive din produse vegetale ce conţin produşi bioactivi cu efect antioxidant") au fost realizate în colaborare cu Universitatea Tehnică din Bratislava, Universitatea Tehnică din Kosice, Slovacia și firme orădene din domeniul tehnologic.

Cele șase brevete prezentate (două în domeniul chimiei, trei în domeniul ingineriei industriale și unul în domeniul farmaceutic) au obținut la rândul lor distincții. Astfel, Brevetul Sistem modular de dispozitive utilizat la prelucrarea electrozilor- sculă și la centrarea acestora în mașini de prelucrat prin eroziune electrică – autori: Buidoș Traian, Blaga Florin, Stănășel Iulian a fost premiat cu Diploma de excelență și Medalia de aur, iar următoarele cinci brevete au primit Diplome de Excelență și Medalii Pro Invent:

Dispozitiv de poziționare a electrozilor pe mașina de prelucrare prin eroziunea electrică – autori: Buidoș Traian, Blaga Florin, Stănășel Iulian

Procedeu de generare a danturii cilindrice curbe cicloidale  - autor: Stănășel Iulian

Metodă de recuperare al ionului de plumb din soluții reziduale apoase – autori: Gavriș Georgeta, Stănășel Oana Delia

Metodă de recuperare a manganului din soluții reziduale – autori: Gavriș Georgeta, Bungău Simona Gabriela, Filip Sanda Monica, Cărăban Alina-Maria

Instalație pentru climatizarea clădirilor stațiilor electrice de transformare prin recuperarea pierderilor de energie din transformatoarele de putere – autori: Felea Ioan, Bendea Gabriel, Cherecheș Ovidiu, Bendea Codruța, Almășan Ion.

Biroul de Comunicare

Image

Image