La întâlnire au participat rectorul Universității din Oradea, prof.univ.dr. Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea, conf.univ.dr. Ligia Burtă, prorector, conf.univ.dr. Aurel Căuș, director al Consiliului Consultativ pentru Parteneriat Public-Privat, Adriana Borza, director al Centrului de Consiliere și Servicii privind Cariera, prof.univ.dr.ing. Robert Gyorodi, specialist IT precum și reprezentanți ai mediului de afaceri bihorean, Constantin Badea, Secretar General al Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, Králik Lóránd, director în cadrul Consiliului Județean Bihor, Alina Silaghi, director al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea SA, Mihai Jurcă, director al Asociației pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune și Cristian Otgon de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

         Scopul vizitei a fost acela de a conspecta posibile colaborări între landul Renania-Palatinat din Germania și județul Bihor cu intenția de a stabili contacte cu reprezentanți ai domeniului economic, educațional, cultural și al ingineriei în vederea semnării unor parteneriate public-private germano-române.

         Conducerea Universității din Oradea și-a exprimat deschiderea pentru o colaborare eficientă și interesul față de „implicarea acesteia în activități de inovare și expertiză pe zonele noastre de competență. Dorim totodată, să creăm la nivel de Oradea nu doar pentru profesori, ci și pentru industrie un mediu de transfer tehnologic cu reguli și proceduri clare pe zone de inovare”, a declarat rectorul, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău.

 

Biroul de Comunicare

Image

Image  Image  Image