Organizat de Institutul Francez Cluj-Napoca în colaborare cu Ambasada Franţei, Agenţia Universitară a Francofoniei și Universitatea « Babeş-Bolyai » Cluj-Napoca, acest concurs, aflat la a 12-a ediție, propune pentru traducere un fragment dintr-un roman al unui scriitor francofon care a obținut în anul anterior « Premiul celor cinci continente ale francofoniei ». În fiecare an participă un număr mare de studenți din diferite universițăți din țară și Republica Moldova. Fragmentul propus pentru traducere în limba română a fost extras din romanul L’amas ardent al scriitorului francofon de origine tunisiană Yamen Manai.

Juriul format din profesori, traducători și scriitori a fost prezidat de Rodica Baconsky, traducătoare şi profesor la Facultatea de Litere a Universităţii « Babeş-Bolyai » Cluj-Napoca. Ceremonia de premiere va avea loc la Cluj-Napoca în luna noiembrie, în prezenţa scriitorului.

Melisa Porge a fost entuziastă și consecventă prin participarea ei la toate fazele locale ale concursului. Ea aduce Facultăţii de Litere din Oradea cel de-al treilea premiu II după alte 5 premii I obținute de studenții noștri la faza națională a edițiilor anterioare.

Ne mândrim cu ei, iar pe Melisa o felicităm și o așteptăm la ediția din anul viitor.

Biroul de Comunicare

Image