Loading...
 

Theo Guşat semnează volumul de poezii „Garderobă” - lansare de carte

Published At: 05/07/2016 14:06 - (5293 Reads)
Informații de interes public

La inițiativa studentei Balla Cristina (Facultatea de Litere), Biblioteca Universității din Oradea organizează lansarea cărții de poezie „Garderobă” de Theo Gușat. Evenimentul va avea loc luni, 11 iulie 2016, ora 17.30, în sala de conferințe a Bibliotecii. Autorul a fost invitat special la „Ora de poezie” din cadrul „Zilei Bibliotecarului” (25 aprilie), iar volumul pe care îl lansează cuprinde 80 de titluri.

Expoziția tradițională, de sfârșit de an, a studenților și masteranzilor de la Departamentul de Arte Vizuale

Published At: 28/06/2016 08:54 - (4760 Reads)
Informații de interes public

Departamentul de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte Oradea vă invită miercuri, 29 iunie 2016, ora 13, la evenimentul expozițional “Ateliere Deschise”. Departamentul de Arte Vizuale al Facultăţii de Arte Oradea vă invită miercuri, 29 iunie 2016, ora 13, la evenimentul expozițional “Ateliere Deschise”. Expoziția tradițională, de sfârșit de an, a studenților și masteranzilor de la Departamentul de Arte Vizuale poate fi vizionată la adresa: str. Universității nr. 1, Campus 3. Vă așteptăm cu drag să ne onorați cu prezența dvs.

Atribuţiile Rectorului UO delegate conform legilor în vigoare prof. univ. dr. ing. Marcel Roşca - Prorectorul responsabil de managementul academic

Published At: 27/06/2016 16:15 - (3037 Reads)
Informații de interes public

Începând cu data de 27.06.2016 atribuţiile Rectorului UO au fost delegate conform legilor în vigoare domnului prof. univ. dr. ing. Marcel Roşca - Prorectorul responsabil de managementul academic. Managementul instituţional va fi asigurat în următoarea perioadă în colaborare cu Consiliul de Administraţie şi Senatul Universităţii din Oradea.

Validare concurs de decani

Published At: 23/06/2016 12:07 - (4327 Reads)
Informații de interes public

Senatul Universităţii din Oradea a validat, luni, 25.06.2016, rezultatele concursului public pentru selectarea decanilor, care s-a desfăşurat în perioada 10 – 14 iunie 2016.

Universitatea Oradea în Top 200 realizat de QS Global Employer Survey

Published At: 16/06/2016 15:51 - (3585 Reads)
Informații de interes public

Universitatea din Oradea a fost inclusă în primele 200 de instituţii de învăţământ superior, în topul Emerging Europe and Central Asia (EECA), realizat de QS Global Employer Survey, organizaţie ce evaluează învăţământul superior la nivel global şi se claseză pe locul 7 din cele 11 universităţi din România ce fac parte din acest top.

Conferința Internațională "Națiunea Imaginată. Concepte și etape în construirea identităților naționale europene" organizată de Centrul de Studii Interdisciplinare

Published At: 09/06/2016 09:02 - (3819 Reads)
Informații de interes public

În perioada 16-18 iunie 2016, la Deva, se va desfășura Conferința Internațională Națiunea Imaginată. Concepte și etape în construirea identităților naționale europene. Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 16 iunie, ora 17, în Sala Mare a Teatrului de Artă din Deva. Cu acest prilej, vor lua cuvântul Preasfinția Sa Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, Rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, Președintele Senatului Universității „Petru Maior”din Târgu Mureş, Prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga, Università degli Studi di Padova, Prof. univ. dr. habil. Ion Gumenâi, Decanul Facultăţii de Istorie şi Filosofie, Universitatea de Stat din Moldova, Prof. univ. dr. habil. Sorin Şipoş, Directorul Centrului de Studii Interdisciplinare, Universitatea din Oradea.

Congres internaţional şi Sesiune Ştiinţifică la Facultatea de Medicină şi Farmacie

Published At: 08/06/2016 15:54 - (3711 Reads)
Informații de interes public

Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea împreună cu Societatea Română de Biologie Celulară şi Universitatea de Vest “Vasile Goldiș“ din Arad organizează, în perioada 8-12 iunie 2016, al 8-lea Congres Naţional cu participare internaţională şi a 34-a Sesiune Ştiinţifică anuală a Societăţii Române de Biologie Celulară.

Conferinţa Internaţională „Stiinte Sociale si Provocari Contemporane” la FSSU

Published At: 08/06/2016 15:53 - (3624 Reads)
Informații de interes public

Departamentul de Sociologie și Asistență Socială a Facultăţii de Științe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Oradea vă invită la cel mai important eveniment din acest an, al sociologilor de la Universitatea din Oradea, care are loc în zilele de 9-10 iunie 2016, prin organizarea Conferinţei Internaţionale „Social Sciences and the Contemporary Challenges” (Ştiinţe Sociale şi Provocări Contemporane). Cu acest prilej se sărbătoresc 20 de ani de la înfiinţarea specializării „Sociologie” la Universitatea din Oradea.

Expoziţia „ZIPP-ON” aflată la prima ediţie la Facultatea de Arte, Departamentul de Arte Vizuale

Published At: 03/06/2016 15:28 - (3677 Reads)
Informații de interes public

Asociaţia D’ART Oradea în parteneriat cu Departamentul de Arte Vizuale al Facultăţii de Artă din cadrul Universităţii Oradea, cu Liceul de Arte Oradea şi două artiste plastice ale experimentului continuu (Felicia VIERU şi Iulia FILIP SCHREIER), absolvente ale Departamentului de Arte Vizuale, vă invită la o expoziţie inedită în care vor fi expuse lucrările de Design vestimentar şi Artă Decorativă ale elevilor şi studenţilor realizate din capse şi fermoare.

Conferința internațională „The Evaluation of Cross-Border Cooperation in Europe” (Evaluarea cooperării transfrontaliere în Europa)

Published At: 01/06/2016 09:23 - (4175 Reads)
Informații de interes public

Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Universitatea din Oradea, organizează în perioada 1-3 iunie 2016 Conferința internațională cu tema „The Evaluation of Cross-Border Cooperation in Europe”, în cadrul modulului european Jean Monnet „The Evaluation of Cross-border Cooperation at the Frontiers of EU” („Evaluarea cooperării transfrontaliere la frontierele UE”), coordonat de lector univ.dr. Constantin-Vasile Țoca.

Simpozionul Internațional Științific Studențesc „Protecția mediului – prezent și viitor”

Published At: 31/05/2016 14:14 - (3519 Reads)
Informații de interes public

Joi, 2 iunie 2016, ora 10, Departamentul Ingineria Mediului din cadrul Facultății de Protecția Mediului, Universitatea din Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, organizează Simpozionul Internațional Științific Studențesc „Protecția mediului – prezent și viitor”. Simpozionul se desfășoară sub înaltul patronaj al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR) și are ca parteneri Școala Doctorală „Agronomie” din cadrul Universității din Debrecen, director prof.dr.ing. Pepó Péter și Centrul de Cercetări pentru Protecția Mediului „Crișana” din cadrul AOSR, director științific conf.dr.ing. Radu Brejea. Este de remarcat participarea delegației de la Universitatea din Debrecen, care prin prof. Pepó Péter președintele Asociației Europene a Agronomilor va prezenta lucrarea „Efectul schimbărilor climatice asupra producției culturilor”, iar 3 doctoranzi vor prezenta postere.

Academicianul Eugen Simion îşi lansează cărţile la Universitatea din Oradea

Published At: 31/05/2016 12:39 - (4008 Reads)
Informații de interes public

Asociația Pro-România Europeană şi Universitatea din Oradea vă invită la întâlnirea cu academicianul EUGEN SIMION. Miercuri, 8 iunie, ora 12.30, la Universitatea din Oradea, în Aula Magna, criticul literar va susține conferința Despre spiritul național în epoca globalizării, urmată de lansarea cărților sale recente despre Cioran și Odobescu. Prezintă: Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

Proiect "Jean Monnet" la Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene

Published At: 30/05/2016 12:04 - (3723 Reads)
Informații de interes public

Situaţia internaţională de azi caracterizată de o mobilitate crescândă a populaţiei, de o interconectivitate şi o relaţionare tot mai rapide datorate dezvoltării tehnologiei, aduce provocari noi in abordarea comunicării interculturale. Pe acest fundal global se ridică numeroase întrebări cu privire la relaţiile complexe dintre rase, etnii, comunităţi locale şi internaţionale, la conflictele provocate de migraţie, dar şi la diferite situaţii din afacerile internaţionale, în cadrul cărora, o interacţiune culturală greşit interpretată, poate afecta stabilirea şi dezvoltarea unor contacte în afaceri. În aceste circumstanţe, comunicarea interculturală poate să devină un instrument în rezolvarea situaţiilor de criză, de conflicte regionale sau internaţionale politice, sociale sau de business.

Seminar Geografic Româno-Polonez organizat de Facultatea de Geografie, Turism şi Sport

Published At: 30/05/2016 08:21 - (3866 Reads)
Informații de interes public

Avem deosebita onoare să vă invităm la cea de-a XV-a ediţie a seminarului geografic romano-polonez Geography for Society dedicat tinerilor cercetători de la universităţile din Oradea şi Gdansk. Deschiderea evenimentului are loc luni, 30 mai 2016, de la ora 9.30 în Aula Magna a Universităţii din Oradea. Vă aşteptăm cu drag, Prof.univ.dr. Alexandru Ilieş

VOX DOMINI - Concert de gală

Published At: 27/05/2016 15:52 - (3741 Reads)
Informații de interes public

Departamentul de Muzică al Facultății de Arte, Universitatea din Oradea invită iubitorii de muzică la concertul de gală al celei de a IV-a ediții a festivalului internațional de muzică sacră VOX DOMINI, Duminică, 29 mai 2016, ora 19:00 la Biserica Romano-Catolică ”Barátok” (str. Republicii 28). La invitația organizatorilor festivalului, Prof.univ. Dr. Agneta Marcu (decan) și Conf.univ. Dr. Carmen Vasile (director de departament), au răspuns 120 de studenți și artiști consacrați cu un repertoriu bogat și diversificat dedicat spațiului de cult.

First PageFast PrevPage: 39/70Fast NextLast Page
13237383940414670
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

138 online users