Loading...
 

Conferinţa Naţională Tehnico-Ştiinţifică aflată la ediţia a 15-a – „Tehnologii Moderne pentru Mileniul III” la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură

Published At: 02/12/2015 09:20 - (6437 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 27 Noiembrie 2015, a avut loc la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură, Conferinţa Naţională Tehnico-Ştiinţifică aflată la a 15-a ediţie, „TEHNOLOGII MODERNE PENTRU MILENIUL III” unde au fost susţinute comunicări ştiinţifice.

Participarea studenţilor de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport la „Festival of Academic Sports” (F.A.S.) în Polonia

Published At: 27/11/2015 09:32 - (6043 Reads)
Evenimente desfasurate

Studenți de la Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport au participat în perioada 18-21 noiembrie 2015, la programul internațional „Festival of Academic Sports” (F.A.S.) organizat de Universitatea din Rzeszów – Polonia. Festivalul Sportului Academic a reunit 13 universități din Polonia, Slovacia, Ucraina și România. Obiectivele programului au fost axate pe promovarea integrării tinerilor din comunitățile academice, competiții sportive și recreative, schimb de experiență în strânsă legatură cu tradițiile, cultura și folclorul țărilor din Europa Centrală și de Est. De asemenea, s-a urmărit stabilirea unor noi posibilități de cooperare și îmbogățirea experienței participanților cu accent pe promovarea și dezvoltarea unui stil de viață sănătos și activ în cadrul comunităților academice.

Reprezentanţii EMERSON ORADEA SRL într-o primă vizită de lucru la Departamentul de Ingineria Sistemelor Automate şi Management din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei

Published At: 13/11/2015 11:39 - (6868 Reads)
Evenimente desfasurate

În cadrul Departamentului de Ingineria Sistemelor Automate şi Management a avut loc, în data de 12 noiembrie 2015, o întâlnire de lucru între reprezentanţi ai companiei EMERSON ORADEA SRL şi cadrele didactice ale departamentului care predau discipline legate de Acţionǎri electrice și Sisteme de comandǎ și reglare a acţionǎrilor electrice. Acest prim contact a urmărit crearea unei baze de pornire pentru un parteneriat orientat pe promovarea tehnologiilor actuale din domeniul automaticii industriale şi a testării motoarelor electrice.

Simpozion naţional la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” - „Sfântul Ioan Gură de Aur - modelul păstorului, teologului și filantropului creştin“

Published At: 13/11/2015 09:39 - (3888 Reads)
Evenimente desfasurate

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” a Universităţii din Oradea, a organizat în perioada 05-06 noiembrie 2015, Simpozionul naţional cu tema „ Sfântul Ioan Gură de Aur - modelul păstorului, teologului şi filantropului creştin”. Evenimentul se încadrează în seria de manifestări organizate de facultatea orădeană cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2015 ca „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“ şi „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii“.

Lansare de carte a prof.univ.dr. Dan Octavian Cepraga de la Universitatea de Studii din Padova

Published At: 10/11/2015 15:00 - (5445 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri,6 noiembrie 2015, ora 15.30, în cadrul lucrărilor Conferinței internaționale Hermeneutica documentului medieval. Concepte. Sensuri. Interpretări, a avut loc lansarea volumului Esperimenti italiani Studi sull’italianismo romeno dell’Ottocento aparținând profesorului univ. dr. Dan Octavian Cepraga (Università Degli Studi di Padova, Departimento di Studi Linguistici e Letterari). Volumul a fost prezentat de prof. univ. dr. Sorin Șipoș, prof. univ. dr. Roberto Scagno, prof. univ. dr. Dan Octavian Cepraga.

Lansări de carte ale prof.univ.dr. Sandu Frunză de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

Published At: 10/11/2015 14:37 - (6561 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 6 noiembrie 2015, ora 12, în cadrul lucrărilor Conferinței internaționale Hermeneutica documentului medieval. Concepte. Sensuri. Interpretări, a avut loc lansarea volumului Fundamentalismul religios și noul conflict al ideologiilor, aparținând profesorului univ. dr. Sandu Frunză (Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării). Volumul a fost prezentat de: prof. univ. dr. Ioan Horga, Ioan Hosu, prof. univ. dr. Sandu Frunză, prof. univ. dr. Sorin Șipoș.

Ziua Internaţională a Fizicii Medicale la Universitatea din Oradea

Published At: 10/11/2015 09:25 - (4312 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 5 noiembrie 2015, a avut loc la Biblioteca Universității din Oradea, manifestarea organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Fizicii Medicale, care a întrunit pentru al treilea an consecutiv atât cadre didactice și medicale, cât și studenți și elevi interesați de noutățile din acest domeniu interdisciplinar. Evenimentul a fost organizat de către Departamentul de Fizică a Facultății de Științe din cadrul Universității din Oradea, sub egida Colegiului Fizicienilor Medicali din România și cu o sponsorizare venita din partea Spitalului Pelican din Oradea.

Încheiere proiect la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport ,,Facilitarea tranziției de la școală la viața activă a studenților și elevilor din domeniile Geografie și Educație Fizică și Sport”

Published At: 29/10/2015 09:29 - (5348 Reads)
Evenimente desfasurate

Facultatea de Geografie, Turism și Sport din cadrul Universității din Oradea, în parteneriat cu Liceul cu program Sportiv ”Bihorul” Oradea, a organizat în data de 26 ocotmbrie 2015, conferința de încheiere a proiectului ,,Facilitarea tranziției de la școală la viața activă a studenților și elevilor din domeniile Geografie și Educație Fizică și Sport” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 - Axa 2 ”Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.1. ”Tranziția de la școală la viața activă”, Contract nr. POSDRU/161/2.1/G/133169.

Săptămâna Filmului Latino-American la Universitatea din Oradea

Published At: 26/10/2015 13:13 - (4504 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea a organizat în săptămâna 19-23 octombrie 2015 manifestarea culturală „Săptămâna Filmului Latino-American”, care s-a deschis cu difuzarea primului film, „Los insolitos peces gatos” („Uimitorii pești-pisică”), Mexic 2013, un film de familie regizat de Claudia Saint-Luce. Protagoniştii peliculei, care se întinde pe durata a 95 de minute, sunt Ximena Ayala, Lisa Owen, Sonia Franco, Wendy Guillen şi Andrea Ramirez Munoz. Acesta este un film în stil naturalist, cu personaje vii, care vorbeşte atât despre viaţă cât şi despre moarte cu o elocvenţă dezarmantă.

Conferință științifică la Școala Doctorală de Științe Inginerești. Prof.univ.dr.ing.habil.dr.h.c.mult. Ulrich L. Rohde & Prof.univ.dr.ing.habil. Ajay K. Poddar

Published At: 14/10/2015 14:22 - (5183 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 9 octombrie 2015 şi sâmbătă, 10 octombrie 2015, la Biblioteca Universitǎţii din Oradea a avut loc un eveniment organizat de Şcoala doctoralǎ de Ştiinţe inginereşti. La invitaţia rectorului Universităţii din Oradea, prof.univ.dr.ing.habil. Constantin Bungău, au participat specialişti de renume mondial: domnul prof.univ.dr.ing.habil. Dr.H.C.mult. Ulrich L. Rohde, profesor al Universităţii din Oradea, al Universiăţii Tehnice din Cottbus, Germania, al Universităţii din Florida, precum şi chairman al firmei Synergy Microwave New Jersey şi domnul profesor asociat al Universităţii din Oradea dr.ing.habil. Ajay K. Poddar, profesor al Universităţii Tehnice din Munchen, Germania şi al Don Bosco Institute Of Technology, Bombay, India, care este şi directorul ştiinţific al firmei Synergy Microwave New Jersey.

A început un nou an universitar

Published At: 01/10/2015 15:33 - (5001 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea şi-a deschis porţile joi, 1 octombrie 2015, ocazie cu care Sala Polivalentă a universităţii a devenit neîncăpătoare pentru sutele de studenţi şi părinţi care au asistat la festivitate. Peste 19000 de studenţi vor reveni la cursuri, din care 4739 sunt boboci la formele de învăţământ licenţă şi masterat. Ceremonia a fost deschisă de rectorul UO, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, care a urat studenţilor bun venit în anul universitar 2015 – 2016 şi i-a îndemnat: “implicaţi-vă în activităţile de voluntariat, în activităţile sociale specifice vârstei voastre, să vă bucuraţi de frumuseţea campusului şi a oraşului, să participaţi la viaţa culturală a acestuia atât în mediul virtual cât şi în cel real, beneficiaţi de burse, mobilităţi externe şi tabere studenţeşti pe care vi le oferă universitatea”.

Noaptea Cercetătorilor la a treia ediţie la Universitatea din Oradea

Published At: 28/09/2015 17:54 - (5379 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 25 septembrie 2015, de la ora 17, în Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea a început călătoria în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor, aflată la a treia ediţie. Astfel municipiul Oradea a fost încă o dată un important punct de reper pe harta europeană a cercetătorilor, evenimentul fiind organizat simultan în toate țările Uniunii Europene. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta în data de 25 a lunii, participanții din peste 300 de orașe europene au construit împreună harta științifică a Europei. Evenimentul a fost organizat la Oradea sub egida Uniunii Europene și sub patronajul Ministerului Educației şi Cercetării Ştiinţifice, de către echipa la nivel național Researchers4Humanity - Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport și organizatorul local Universitatea din Oradea.

Seminarul Internaţional de Biomateriale şi Medicină Regenerativă BIOREMED 2015, Oradea, Băile Felix, 16-19 septembrie 2015

Published At: 23/09/2015 09:48 - (7433 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 16-19 septembrie 2015, în Băile Felix, Oradea a avut loc Seminarul Internaţional de Biomateriale şi Medicină Regenerativă BIOREMED 2015, aflat sub egida Societăţii Române de Biomateriale în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie. Scopul acestei conferinţe,parte integrantă dintr-un şir de evenimente organizate anual de SRB, a fost de a reuni la acelaşi pupitru specialişti în domeniul ingineriei tisulare, a producerii şi testării biomaterialelor, precum şi clinicieni recunoscuţi prin expertiza lor în domeniul neurochirurgiei, ortopediei, implantologiei dentare, oftalmologiei, chirurgiei generale şi estetice, dar şi specialişti din aria ştiinţelor farmaceutice.

First PageFast PrevPage: 81/96Fast NextLast Page
17179808182839196
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

82 online users