Loading...
 

Conferință științifică la Școala Doctorală de Științe Inginerești. Prof.univ.dr.ing.habil.dr.h.c.mult. Ulrich L. Rohde & Prof.univ.dr.ing.habil. Ajay K. Poddar

Published At: 14/10/2015 14:22 - (5291 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 9 octombrie 2015 şi sâmbătă, 10 octombrie 2015, la Biblioteca Universitǎţii din Oradea a avut loc un eveniment organizat de Şcoala doctoralǎ de Ştiinţe inginereşti. La invitaţia rectorului Universităţii din Oradea, prof.univ.dr.ing.habil. Constantin Bungău, au participat specialişti de renume mondial: domnul prof.univ.dr.ing.habil. Dr.H.C.mult. Ulrich L. Rohde, profesor al Universităţii din Oradea, al Universiăţii Tehnice din Cottbus, Germania, al Universităţii din Florida, precum şi chairman al firmei Synergy Microwave New Jersey şi domnul profesor asociat al Universităţii din Oradea dr.ing.habil. Ajay K. Poddar, profesor al Universităţii Tehnice din Munchen, Germania şi al Don Bosco Institute Of Technology, Bombay, India, care este şi directorul ştiinţific al firmei Synergy Microwave New Jersey.

A început un nou an universitar

Published At: 01/10/2015 15:33 - (5124 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea din Oradea şi-a deschis porţile joi, 1 octombrie 2015, ocazie cu care Sala Polivalentă a universităţii a devenit neîncăpătoare pentru sutele de studenţi şi părinţi care au asistat la festivitate. Peste 19000 de studenţi vor reveni la cursuri, din care 4739 sunt boboci la formele de învăţământ licenţă şi masterat. Ceremonia a fost deschisă de rectorul UO, prof.univ.dr.habil. Constantin Bungău, care a urat studenţilor bun venit în anul universitar 2015 – 2016 şi i-a îndemnat: “implicaţi-vă în activităţile de voluntariat, în activităţile sociale specifice vârstei voastre, să vă bucuraţi de frumuseţea campusului şi a oraşului, să participaţi la viaţa culturală a acestuia atât în mediul virtual cât şi în cel real, beneficiaţi de burse, mobilităţi externe şi tabere studenţeşti pe care vi le oferă universitatea”.

Noaptea Cercetătorilor la a treia ediţie la Universitatea din Oradea

Published At: 28/09/2015 17:54 - (5469 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 25 septembrie 2015, de la ora 17, în Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea a început călătoria în lumea științei la Noaptea Cercetătorilor, aflată la a treia ediţie. Astfel municipiul Oradea a fost încă o dată un important punct de reper pe harta europeană a cercetătorilor, evenimentul fiind organizat simultan în toate țările Uniunii Europene. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta în data de 25 a lunii, participanții din peste 300 de orașe europene au construit împreună harta științifică a Europei. Evenimentul a fost organizat la Oradea sub egida Uniunii Europene și sub patronajul Ministerului Educației şi Cercetării Ştiinţifice, de către echipa la nivel național Researchers4Humanity - Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport și organizatorul local Universitatea din Oradea.

Seminarul Internaţional de Biomateriale şi Medicină Regenerativă BIOREMED 2015, Oradea, Băile Felix, 16-19 septembrie 2015

Published At: 23/09/2015 09:48 - (7549 Reads)
Evenimente desfasurate

În perioada 16-19 septembrie 2015, în Băile Felix, Oradea a avut loc Seminarul Internaţional de Biomateriale şi Medicină Regenerativă BIOREMED 2015, aflat sub egida Societăţii Române de Biomateriale în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie. Scopul acestei conferinţe,parte integrantă dintr-un şir de evenimente organizate anual de SRB, a fost de a reuni la acelaşi pupitru specialişti în domeniul ingineriei tisulare, a producerii şi testării biomaterialelor, precum şi clinicieni recunoscuţi prin expertiza lor în domeniul neurochirurgiei, ortopediei, implantologiei dentare, oftalmologiei, chirurgiei generale şi estetice, dar şi specialişti din aria ştiinţelor farmaceutice.

Spectacol extraordinar "Romania Festival Korea - 2015" cu Cheorwon Boys & Girls Choir. Nolsae

Published At: 28/07/2015 10:54 - (3638 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 23 iulie 2015, în sala festivă a Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu", a avut loc spectacolul extraordinar "România Festival Korea - 2015", cu participarea Ansamblului Vocal-Instrumental Cheorwon Boys & Girls Choir.Nolsae din Coreea de Sud. Organizatorii acestui eveniment au fost Facultatea de Arte din cadrul Universităţii din Oradea, în parteneriat cu ArtCor Viena (Director Dr.Theodore Coresi), Kiwanis Art Oradea, Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" şi Festivalul Internaţional de Muzică Coreeană în Oradea (Asist univ.asoc.Rethi Brigitta).

Decernare DHC, Simpozion Internaţional Ştiinţific Studenţesc şi lansare de carte la Protecţia Mediului cu ocazia Zilei Mediului

Published At: 21/07/2015 15:37 - (6856 Reads)
Evenimente desfasurate

Facultatea de Protecția Mediului, prima facultate de profil din țară, prin Departamentul de Ingineria Mediului a organizat vineri, 5 iunie 2015, o serie de manifestări dedicate Zilei Mediului. Cu această ocazie a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului univ.dr.ing. Ioan Jelev, cercetător ştiinţific principal gradul I la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului, respectiv la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, membru titular al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, profesor la Universitatea din Oradea, fost ministru secretar de stat al Ministerului Mediului.

Istoricii lansează volumul "From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe" la UO

Published At: 17/07/2015 11:22 - (6714 Reads)
Evenimente desfasurate

Joi, 16 iulie 2015, la Universitatea din Oradea a avut loc lansarea volumului “From Periphery to Centre. The Image of Europe at the Eastern Border of Europe“, (“De la periferie spre centru. Imaginea Europei la graniţa estică europeană”) apărut sub egida Academiei Române și a Centrului de Studii Transilvane și coordonat de prof.univ.dr. Sorin Şipoş, prof.univ.dr. Gabriel Moisa, prof.univ.dr. Dan Octavian Cepraga, prof.univ.dr. Mircea Brie și prof.univ.dr. Teodor Mateoc. Cartea reunește comunicările susținute în cadrul unei conferinţe internaţionale organizate în anul 2013 la Oradea de către Universitatea din Oradea, Universitatea din Padova şi Universitatea de Stat din Republica Moldova și face parte dintr-un proiect Jean Monnet câștigat de prof.univ.dr. Sorin Șipoș.

Spectacol al Facultăţii de Arte - Commedia Dell'Amore

Published At: 29/06/2015 11:00 - (5696 Reads)
Evenimente desfasurate

Spectacolul Clasei de Operă, susținut joi, 25 iunie 2015, pe scena Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” se înscrie în anvergura unui art-event studențesc de excepție, încadrându-se în suita de spectacole prin care Facultatea de Arte a Universității din Oradea celebrează 20 de ani de învățământ muzical universitar.

Participarea Universității din Oradea la Conferința Internațională ModTech2015

Published At: 22/06/2015 15:31 - (6865 Reads)
Evenimente desfasurate

Conferința Internațională „Modern Technologies in Industrial Engineering”, ModTech2015, aflată la a treia ediție, a fost organizată în perioada 17-20 iunie 2015, la Mamaia, de către Asociația Profesională în Tehnologii Moderne de Fabricație ModTech (Iași, România), în colaborare cu Facultatea de Inginerie Mecanică din Gliwice (Polonia), Universitatea Maritimă din Constanța (România), Universitatea Națională Tehnică din Donețk (Ucraina) și Universitatea Tehnică a Moldovei (Republica Moldova).

Eveniment ştiinţific co-sponsorizat tehnic IEEE organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei

Published At: 17/06/2015 15:30 - (5828 Reads)
Evenimente desfasurate

Conducerea Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației a organizat împreună cu Societatea de Circuite şi Sisteme – Secţiunea IEEE Romania, Asociația Inginerilor Electricieni și Electroniști din Romania şi Asociația pentru Inginerie Integrată și Management Industrial, evenimentul bianual ”The 13th International Conference on Engineering of Modern Electric Systems (EMES)”, 2015, orientat pe următoarele domenii: inginerie electrică, calculatoare și tehnologia informației, automatizări și nu în ultimul rând, electronică și telecomunicații.

Participarea studenților de la Facultatea de Inginerie Managerială și Tehnologică la Simpozionul Naţional ”Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” BACStud2015 14-16 mai 2015

Published At: 11/06/2015 15:02 - (8660 Reads)
Evenimente desfasurate

Universitatea Agora din municipiul Oradea (UAO) a organizat prima ediţie a Simpozionului Național “Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” (BACStud2015). Din partea Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică a participat o grupă de studenți cu trei lucrări științifice. Lucrările reflectă preocupările studenților din cadrul cercului științific MODELAREA SISTEMELOR TEHNICE UTILIZÂND SOLID EDGE.

Concertul aniversar al Orchestrei Simfonice de Suflători Oradea

Published At: 08/06/2015 13:27 - (5356 Reads)
Evenimente desfasurate

Orchestra Simfonică de Suflători Oradea a celebrat vineri, 5 iunie 2015, 5 ani de la înființare. Studenții specializării Interpretare muzicală – instrumente, alături de absolvenții Facultății de Arte, elevi ai Liceului de Arte Oradea (aspiranți la studenție) și invitați, și-au îmbinat măiestria instrumentală cu pasiunea interpretativă în realizarea unui concert de excepție găzduit de Filarmonica de Stat Oradea în sala Enescu-Bartók.

Concurs SOLID EDGE - ediţia a II-a 2014-2015

Published At: 04/06/2015 15:33 - (6121 Reads)
Evenimente desfasurate

Departamentul de Inginerie Industrială din cadrul Facultăţii de INGINERIE MANAGERIALĂ ŞI TEHNOLOGICĂ de la Universitatea din Oradea a organizat, împreună cu SC COMAU ROMANIA, pe durata anului universitar 2014/ 2015 cercul ştiinţific studenţesc MODELAREA SISTEMELOR TEHNICE UTILIZÂND Solid Edge. Obiectivele urmărite au fost: dezvoltarea abilităţilor de modelare 3D şi 2D utilizând Solid Edge; dezvoltarea abilităţilor de simulare a funcţionării sistemelor tehnice utilizând Solid Edge; dezvoltarea abilităţilor de utilizare a modulelor de tip CAE (Computer Aided Engineering) din Solid Edge.

Profesorul universitar doctor Georges Contogeorgis a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea

Published At: 04/06/2015 15:21 - (4328 Reads)
Evenimente desfasurate

Vineri, 29 mai 2015 a avut loc, la Universitatea din Oradea, decernarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Georges Contogeorgis de la Universitatea Panteion din Atena. Această manifestare a oferit Senatului Universităţii din Oradea ocazia de a recunoaşte o personalitate de valoare din punct de vedere ştiinţific, academic şi politic şi de a o promova ca model de urmat pentru întreaga comunitate academică.

Conferinţa Internaţională „The Image of the Other in the European Intercultural Dialogue”

Published At: 04/06/2015 15:09 - (6406 Reads)
Evenimente desfasurate

Într-o eră a globalizării în care nivelul de interacţiune şi interdependenţă este într-o permanentă creştere, comunicarea interculturală între indivizi, grupuri, naţiuni joacă un rol din ce în ce mai important, iar oamenii de ştiinţă răspund acestui fenomen studiindu-l şi aducându-şi contribuţia cu analize, cercetări şi propuneri de implementare a unui dialog intercultural care să favorizeze transmiterea unor mesaje prin care să se realizeze dezideratele secolului XXI o lume mai bună, mai sigură.

First PageFast PrevPage: 88/103Fast NextLast Page
177868788899099103
Website-ul oficial de comunicare al Universitatii din Oradea

Online pe website

138 online users