Universitatea din Oradea a fost reprezentată în competitia feminină de perechea Haidu Roxana, studentă la Facultatea de Geografie, Turism si Sport, în anul II la Masterul de Kinetoterapie în reeducare funcţională şi Nicolau (Paşca) Anca studentă în anul I la Facultatea de Ştiinte Economice, programul de master Economia şi Adminstrarea Afacerilor în Turism şi Industria Ospitalităţii.

În drumul spre medalia de aur acestea au obţinut 3 victorii din tot atâtea partide disputate, înregistrandu-se următoarele rezultate:

  • Universitatea din Oradea - Universitatea“Vasile Goldis” Arad 2-0;
  • Universitatea din Oradea – Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, Bucuresti 2-0;
  • Universitatea din Oradea – Universitatea de Vest Timisoara 2-1.

Finala pentru locurile 1-2 a fost cel mai disputat meci, echipa timişoreana reuşind să-şi adjudece primul set cu scorul de 21-19. Anca şi Roxi au reuşit să treacă peste eşecul din primul set şi s-au mobilizat exemplar, câştigând setul 2 cu scorul de 21-16. În decisiv universitarele oradence au reuşit să-şi păstreze luciditatea şi să se puncteze decisiv în momentele cheie. Cu toată opoziţia adversarelor, acestea au trebuit să se recunoască învinse, victoria fiind de partea echipei Universitatea din Oradea cu 15-10, aceasta situându-se pe locul I şi obţinând medalia de aur.

Cadrele didactice, cu care fetele fac pregătirea şi la CSU Oradea, sunt lectorii universitari Mariana şi Paul Szabo-Alexi, ce fac parte din Departamentul de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie al Facultăţii de Geografie, Sport şi Turism.

Studentele oradence sunt componente ale echipei CSU Oradea, secţia volei şi au obţinut luna trecuta, împreună cu echipa de volei, pentru a patra oară titlul de vice-campioane naţionale universitare la volei.

Aceste performanţe nu sunt întâmplătoare! Voleiul şi beach volleyul sunt 2 ramuri sportive cu tradiţie în Judeţul Bihor şi se bucură de o bună popularitate în rândul tinerilor şi studenţilor din Oradea. Performanţele obtinute de către sportivele studente, o parte dintre ele provenind din alte judeţe, a fost posibilă în urma susţinerii şi sprijinului acordat de către Universitatea din Oradea, sportului academic, precum şi a colaborarii dintre universitate şi diferite structuri sportive pe ramuri de sport.

 

Lect.univ.dr. Mariana şi lect.univ.dr Paul Szabo-Alexi


Image Image