De asemenea, studenţii au fost şi ei implicaţi, atât la prelegeri, dar şi în cadrul atelierului „Upcylcing - Fusta, design versatil” care a avut ca obiectiv dezvoltarea competențelor tehnice, antreprenoriale și de marketing ale studenților.

Etapa I  a constat în:

  • Utilizarea creativă a deşeurilor textile în scopul obţinerii produsului vestimentar: fustă.
  • Sortarea deşeurilor textile după structură, culoare şi compoziţia fibroasă;
  • Creare tipar de bază şi modificarea acestuia în tipare de model;
  • Combinarea creativă a deşeurilor pentru obţinerea subansamblelor fustei;
  • Asamblarea reperelor şi finisarea produselor.

Etapa a II-a a constat în:

  • Crearea unei strategii de marketing pentru produsul obţinut.

Unul dintre momentele care au încântat audienţa a fost prezentarea a două colecţii personale  ale studentelor Lavinia Mada şi Denisa Horgos.

Mada Lavinia, studentă în anul II la TTC – este un nume deja consacrat pe plan local. Colecţia “Summer nights” include rochii pentru nopţi pline de senzualitate şi clipe memorabile care evidenţieze feminitatea celor care le poartă. Create dintr-un material fluid, se potrivesc perfect oricărei siluete. Ample în partea inferioară, cu aplicaţii din dantelă tull dublat de jupon, rochiile create de Lavinia sunt manifestul suprem al feminităţii.

Îmbinând accentele romantice ale unei ţesături mereu în vogă, cu tonurile magice de azuriu, ivoar, roz perlat, şampanie, albastru imperial, rochiile de ocazie din dantelă reuşesc flateze şi scoată din anonimat orice tip de silueta. Rochiile elegante de ocazie pot fi purtate cu încredere chiar şi la cele mai sofisticate evenimente, garantând admiraţia celor din jur.

Denisa Horgos, studentă în anul II la IEI - cochetează în mod egal cu moda, ingineria şi economia. Colecţia „Disco Lady”, inspirată din moda anilor 70, include piese cu un design spectaculos, din paiete sau şaten, accesorizate cu broderie şi pietre decorative discrete, rochii elegante, cu accente originale, extrem de sofisticate, distingându-se printr-un amestec de simplitate, rafinament şi fineţe. Alăturarea de dantelă brodată cu paiete care compune bustul echilibrează ţinuta, făcând-o ideală pentru ocazii speciale. Fiecare model include un detaliu deosebit de feminin, care întregeşte aspectul cu o nuanţă chic, iar intensitatea culorilor propulsează rochiile Denisei în rândul pieselor vestimentare care dau încredere şi menţin în centrul atenţiei purtătoarea.


Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image