Din prezidiu au făcut parte prof.univ.dr.habil Constantin Bungău, Rectorul Universităţii din Oradea, prof.univ.dr. Eugen-Victor Macocian, Prorector responsabil cu Managementul Cercetării şi Relaţii Internaţionale, prof.univ.dr. Sorin Curilă, Preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, Claudia Timofte, Director al Cancelariei Prefectului Judeţului Bihor şi Academicianul Nicolae Dabija.

Ceremonia a fost deschisă de către prof.univ.dr. Eugen-Victor Macocian care a ţinut să mulţumească celor prezenţi pentru participare şi reprezentanţilor instituţiilor şi companiilor partenere pentru sprijinul acordat universităţii în munca de cercetare şi nu numai. De asemenea, Prorectorul a făcut referire la rolul pe care-l are munca de cercetare ştiinţifică la dezvoltarea unei societăţi, în ansamblu şi a unei comunităţi, în particular. Organizarea evenimentului “Săptămâna Ştiinţifică” a devenit o tradiţie la Universitatea din Oradea şi reprezintă o încununare a activităţii de cercetare universitară care are ca principal obiectiv creşterea competitivităţii economiei naţionale prin inovaţie.

Rectorul Universităţii din Oradea, prof.univ.dr.habil Constantin Bungău, a subliniat faptul că Universitatea din Oradea se înscrie în strategia naţională de dezvoltare economică pe care România a preluat-o de la Uniunea Europeană şi că „rolul nostru, al Universităţii din Oradea, este de a promova partea ştiinţifică a regiunii în care activăm. Universitatea din Oradea împreună cu partenerii săi, instituţii publice şi mediul de afaceri, contribuie la dezvoltarea ştiinţei care marchează bunăstarea şi civilizaţia unei naţiuni.

Preşedintele Senatului Universitar, prof.univ.dr. Sorin Curilă a mulţumit oaspeţilor din Republica Moldova şi tuturor celor prezenţi pentru interesul acordat Universităţii din Oradea şi a subliniat importanţa cercetării ştiinţifice în mediul academic, arătându-se impresionat de prezenţa numeroasă a colegilor, cadre didactice de la Universitatea din Oradea la acest eveniment.

Academicianul Nicolae Dabija de la Academia de Ştiinţe din Republica Moldova, s-a întors „acasă”, cum îi place Domniei sale să se refere la oraşul Oradea şi a fost bucuros să participe la o manifestare atât de importantă precum „Săptămâna Ştiinţifică” şi a felicitat Universitatea din Oradea pentru eforturile depuse în vederea promovării şi dezvoltării cercetării academice.

La deschidere a luat cuvântul şi prof.univ.dr. Gheorghe Avornic, Rectorul Universității „Constantin Stere” din Chișinău, iar în încheierea discursurilor, Prorectorul prof.univ.dr. Eugen-Victor Macocian a prezentat activitatea CDI şi Relaţii Internaţionale.

Festivitatea s-a încheiat cu decernarea a 26 de diplome, dintre care 5 pentru cadre didactice cu vârsta de până la 35 de ani şi 21 pentru cadre didactice abilitate, în semn de apreciere pentru performanţele obţinute de acestea în activitatea de cercetare ştiinţifică.

 


Image Image Image Image Image
File is not an image.
Image Image Image Image Image Image