Conferinţa de presă este susţinută conf. univ. dr. Simona Trip, prorector responsabil cu managementul serviciilor studențești și sociale, președintele studenților în Senatul Universității din Oradea, dl. Răzvan Lucian Tau şi coordonatorul principal al Proiectului Oradea Summer University, Ștefan Marius Deaconu, președintele Asociației „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie

Proiectul Oradea Summer University este o universitate de vară deschisă absolvenţilor de clasa a XI-a din toată ţara. Practic, prin aceasta se urmăreşte o introducere a viitorilor studenţi în lumea învăţământului universitar. Ei vor lua parte la cursuri, seminarii şi laboratoare, cele mai reprezentative pentru anul I de studiu pentru fiecare specializare pentru care aceştia optează. Acestea vor fi susţinute de către profesori din mediul universitar orădean şi nu numai.  Pe lângă simularea aspectelor cotidiene ale unei univeristăţi, se încearcă crearea unui mediu deschis dezbaterilor privind atitudinea corpului didactic şi a instituţiei universitare, referitoare la integrarea cât mai rapidă şi lesnicioasă a elevilor ce au absolvit liceul şi au dobândit diploma de Bacalaureat, în cadrul unei instituţii universitare. Prin urmare dezbaterile şi sesiunile non-formale vor avea un loc aparte în cadrul acestui eveniment. Experienţa Oradea Summer University se doreşte a fi una de acomodare cu marea familie studenţească din România. O experienţă unică, într-un oraş european, cu o universitate dinamică.

 

În a doua parte a programului va fi prezentată pe larg Convenția Organizațiilor Studențești din cadrul Universității din Oradea, principalele obiective și proiecte propuse de către aceasta.

Vă aşteptăm.

 

Cu respect,

Ştefan Marius DEACONU

Preşedintele Asociaţiei „Gheorghe Şincai” a Studenţilor în Istorie

BC Nr. 66 din 17.05.2013

 

Oradea Summer University