Simpozionul din acest an a avut ca tematică Educația în Fizică Medicală – cheia succesului. Astfel, prezentările au acoperit o gamă variată de subiecte începând de la aplicații ale matematicii în fizica medicală, metode moderne de imagistică și până la tratamente avansate cu acceleratorul liniar. Pe lângă prezentările orale, participanții au contribuit cu numeroase postere științifice, dintre care cele mai inovative au fost premiate.

Pe lângă reprezentanți ai conducerii universității, la simpozion a participat și domnul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Carp, precum și un invitat special, domnul fizician medical Radu Pintea de la Advanced Oncology Systems e.K., Germania. În cadrul deschiderii evenimentului conducerea universității reprezentată prin d-nul prorector prof. univ. dr. Eugen Macocian a acordat d-lui manager dr. Gheorghe Carp o diplomă pentru a recunoaște colaborarea fructuoasă de-a lungul anilor și sprijiul continuu acordat Facultății de Științe.

A fost lansată și o pagină web dedicată Zilei Internaționale a Fizicii Medicale orădene care include informații și imagini de la manifestările anilor anteriori. Pentru a stimula interesul elevilor pentru Fizica Medicală și pentru a mediatiza importanța acestui domeniu ca știință interdisciplinară, am anunțat întemeierea Clubului de Fizică Medicală Oradea (CFMO) pentru elevii de liceu, care se va organiza la Universitatea din Oradea începând cu această lună. Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul www.fizicaoradea.ro

Prof.univ.dr. Loredana Marcu

Facultatea de Științe, Universitatea din Oradea

Vice-președinte al Colegiului Fizicienilor Medicali din România


Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image