Lucrările de diplomă ale arhitecţilor vor putea fi vizionate în curând de publicul larg, în cadrul expoziţiilor organizate în clădirea de patrimoniu Casa Darvas-La Roche,viitorul Muzeu Art Nouveau, unicul din România.

Cele mai interesante şi mai aplicabile proiecte de diplomă ale absolvenţilor de Arhitectură sunt cele care vizează locuirea eco, dar şi cele de reconversie a unor construcţii industriale dezafectate. Într-o lume post-post-industrială se pune tot mai mult problema reconversiei fostelor clădiri industriale.

"În lucrările promoţiei actuale, preocuparea merge către explorarea unor zone contemporane, plecând de la lumea virtuală – cum ar fi un centru esport (pentru sporturi electronice) şi multimedia, unde participanţii joacă jocuri pe computer, dar în echipe, ajungând până la zona funerară, o problemă a lumii actuale, nu foarte agreată în urmă cu câţiva ani, dar care, în ultimul timp, a intrat în atenţia publică", (Conf. Dr. Ramona Novicov). 

Dintre lucrările expuse fac parte: un muzeu al berii şi o fierbătorie de bere, o căsuţă cu multă vegetaţie, un acvariu la Constanţa, un ansamblu turistic pe malul mării care se remarcă prin punerea în valoare a unei foste zone industriale abandonată, regândită ca un spaţiu pentru sporturi nautice, cazare şi alimentaţie publică, un complex funerar la cimitirul Rulikovschi din Oradea şi un centru monahal pentru o mănăstire catolică într-o zonă mai puţin construită a oraşului Oradea.

La pregătirea exponatelor, imagini şi machete, a participat luni şi lectorul universitar dr. arhitect Dan Lepădatu, unul dintre coordonatorii lucrărilor de diplomă de absolvire.

 

DECAN

Prof univ. dr. Dan Gomboş

Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură


Image Image Image Image Image