Evenimentul are ca scop și promovarea programului Erasmus+ printre studenții Universității din Oradea, precum și integrarea studenților Erasmus veniți la studii în acest acest an la universitatea noastră.

Iniţiativa vine din partea studenţilor internaţionali ai Universităţii din Oradea, care vor susţine reprezentaţii specifice ţărilor de unde provin (India, Palestina,Ungaria, Israel, Nigeria, Somalia, Germania, România). În cadrul acesteia, studenţii vor prezenta tradiţiile şi obiceiurile culturale din diferite ţări. Festivalul vine ca o continuare a evenimentelor culturale anuale organizate de către AIMSO şi Departamentul de Relaţii Internaţionale – Biroul Studenţi Străini.

Festivalul își are originea din India și reprezintă vestirea primăverii. Oamenii se adună la un loc și sărbătoresc împreună primăvara, într-un mod remarcabil, prin aruncarea de pulberi colorate unii spre alții. Festivalul de culori este un prilej de a fi împreună în pace şi armonie, pentru a sărbători, indiferent de sex, culoare, religie şi etnie. Este important de reţinut că Festivalul de culori nu este o sărbătoare religioasă; festivalul are la bază promovarea ideilor de comuniune în timpul unei zile de distracţie şi bucurie.

Un moment special al festivalului este numărătoarea inversă și bătaia cu pudră colorată, care va crea efecte spectaculoase la fiecare interval orar, când toată lumea lansează simultan valuri de culori în aer.

 

Prof.univ.dr. Eugen-Victor MACOCIAN

Prorector responsabil cu managementul cercetării şi relaţii internaţionale

 

Persoana de contact: Corina Ardelean

Birou Studenţi Străini

Tel: 0259 408 144


Image