Comunicat

Vă informăm că doamna prof.univ.dr. Chipea Floare şi-a depus, vineri, 1 aprilie 2016, demisia din funcţia de decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio – Umane.

Doamna prof.univ.dr. Floare Chipea şi-a motivat decizia astfel:

 „Subsemnata prof.univ.dr. CHIPEA FLOARE, decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio - Umane a Universităţii din Oradea anunţ că îmi depun demisia din funcţia de decan pentru a proteja imaginea facultăţii.

Personal, consider că evenimentele din ultimele zile nu au nici o legătură cu alegerile în desfăşurare din cadrul Universităţii din Oradea şi nici  implicaţii politice, fiind generate de organizarea  concursului pentru ocuparea postului de profesor la Departamentul Psihologie.

Intenţionez ca, în perioada următoare, să ofer organelor competente toate informaţiile şi argumentele necesare.

Sunt onorată că am avut oportunitatea de a construi şi de a conduce Facultatea de Ştiinţe Socio - Umane, timp de 14 ani şi de a contribui la înfiinţarea ei.

Rămân fidelă Şcolii de Sociologie, pe care am creat-o în Oradea, colegilor şi colaboratorilor care m-au sprijinit în toată această perioadă.”

Doresc să îmi exprim regretul pentru gestul făcut de doamna prof.univ.dr. Floare Chipea şi îi mulţumesc pentru implicarea dânsei în dezvoltarea şi managementul Facultăţii de Ştiinţe Socio – Umane şi pentru buna colaborare pe care am avut-o până în prezent.

Totodată, menţionez că sunt de acord cu afirmaţiile doamnei prof.univ.dr. Floare Chipea, fiind de părere că acţiunile desfăşurate săptămâna trecută la Universitatea din Oradea nu au avut legătură cu campania electorală care se desfăşoară la U.O. şi nici nu au implicaţii politice.

Vă informez că, în şedinţa Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Socio – Umane, întrunit luni 04.04.2016, doamna conf.univ.dr. Cecilia Sas a fost propusă pentru ocuparea funcţiei de decan interimar, până la organizarea concursurilor pentru alegerea decanilor la facultăţile din cadrul Universităţii din Oradea.

 

Rector,

Prof.univ.dr. Constantin Bungău