Simpozionul a avut ca tematică “Better medical physics = Better cancer care in Radiation Oncology” (în traducere: “O mai bună fizică medicală spre o mai bună îngrijire a pacientului oncologic”). Prezentările au acoperit o gamă variată de subiecte din domeniul fizicii medicale, de la tratamentele avansate cu acceleratorul liniar până la protonterapie. Cei aproximativ 150 de participanți au avut ocazia să se familiarizeze cu tratamentele moderne din radioterapie, dintre care o serie de tratamente se regăsesc și în portofoliul Departamentului de Radioterapie al Spitalului Municipal “Gavril Curteanu”. 

Pe lângă reprezentanți ai conducerii universității, la simpozion au participat și personalități ale lumii medicale orădene – domnul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Carp, directorul Departamentului de Radioterapie al Spitalului Municipal “Gavril Curteanu”, dr. Edina Morvay Szabo precum și un invitat special, domnul fizician medical Nadir Kucuk de la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul. 

Seria de evenimente care marchează Ziua Internațională a Fizicii Medicale s-a continuat cu cea de-a XIII-a Conferință Națională de Fizică Medicală, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca, în perioada 7-8 noiembrie.

 

Prof.univ.dr. Loredana Marcu

Facultatea de Științe, Universitatea din Oradea

Vice-președinte al Colegiului Fizicienilor Medicali din România