Corul de băieţi şi fete CHEORWON este un cor privat, înfiinţat în 1998, cu un palmares impresionant: Medalia de argint la Concursul Internaţional de coruri de la Shaoxing, China competiţie în care au intrat 78 de ţări (2010), concerte la postul naţional coreean de televiziune şi la Ishikawa, Japonia, unde a produs un adevărat şoc cultural. Recunoaşterea internaţională i-a fost adusă de vocile clare şi elegante, de asimilarea pieselor clasice şi moderne, de abordarea genurilor dinamice de muzică, a variatelor imnuri şi cântece din folclorul coreean.

Alături de cor, orădenii vor putea asculta trupa NOLSE, o trupă de instrumentişti în care instrumentele tradiţionale coreene îşi asociază un instrument tradiţional european - harpa celtică. Membrii formaţiei instrumentale: Haewon Jang (dirijor), Youngeun Kim, Joohyun Lee, Yongnan Park, sunt absolvenţi ai unor instituţii muzicale prestigioase din Europa , SUA şi Asia.

Programul cuprinde piese instrumentale şi vocal-instrumentale care dau expresie unor trăiri diverse: atmosfera misterioasă a înălţimilor neatinse, emoţia naturală de fericire şi bucurie, amărăciunea separării dar şi dorinţa puternică de unire etc.

Organizarea  evenimentului: Conf.univ.dr. Theodore CORESI -  ARTCOR VIENA & KIWANIS ART ORADEA

Intrarea este LIBERĂ.

Vă aşteptăm cu mult drag!

 

 

Prof.univ.dr. Agneta MARCU

Decan,

Facultatea de Arte

Program