În cadrul conferinţei au avut loc, în prima parte, dezbateri despre tipurile de vize pentru S.U.A. cu accent pe procedura de obţinere a vizelor de studiu în S.U.A. şi a celor corespunzătoare programului “Summer Work & Travel” (S.W.T.). Astfel, studenţii au posibilitatea de a-şi petrece vacanţa de vară într-un mod plăcut şi util, muncind şi călătorind în S.U.A., câştigând o experienţă inedită, cu condiţia să vorbească limba engleză, să înveţe rigorile legislaţiei americane, obligaţiile de la locul de muncă şi să se reîntoarcă în România după definitivarea programului S.W.T.

În a doua parte a conferinţei au avut loc dezbateri despre sistemul electoral american şi procedura de alegere a preşedintelui S.U.A. Se ştie că sunt 50 de state ameicane şi două partide: republican şi democratic. Fiecare partid îşi numeşte un preşedinte, iar cel ales trebuie să obţină 51 % din voturile electoratului.

Întalnirea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări din partea studenţilor, Excelenţa Sa, Consulul Ambasadei S.U.A., Matthew Kelly invitând totodată studenţii să aplice în vara lui 2015 pentru programul “Summer Work & Travel”.