In laboratoarele de, Microbiologie, Protectia aerului, Protectia apei, Protectia solului, Chimie, Fizica mediului, Biologie elevii vor putea sa se familiarizeze cu aparatura de ultima generatie si vor fi invitati sa asiste la cateva experimente de laborator simple dar foarte interesante.

Joi, 4 aprilie 2013, Facultatea de Protectia Mediului gazduieste expozitia de fotografie „Gardienii mediului” cu fotografii realizate de elevii de la clasele de gimnaziu ai Liceului Teologic Greco Catolic „Iuliu Maniu”, coordonati de d-na profesoara Corina Cata.  Fotografiile elevilor surprind probleme de mediu din Oradea si imprejurimile orasului. Pornind de la imaginile realizate de elevi, studentii de la Ingineria Mediului au pregatit o prezentare cu tema „Sa reciclam corect”, tot atunci, studentii nostri vor fi „profesori  pentru o zi” .

Studentii nostrii vor prezenta laboratoarele, vor face experimente, vor prezenta elevilor o statie meteo, ii vor instrui cum se citesc imaginile de pe o camera de termoviziune, ii vor invata sa lucreze cu apartura mobila de monitorizare a calitatii mediului.

Se va lucra in echipe mixte elevi-studenti si suntem convinsi ca va fie o experienta „altfel” pentru toti.

 

          DECAN                                                               Responsabil eveniment

prof. univ.dr. ing. Ioan CHEREJI                                          s.l. dr Monica COSTEA