Evenimentul se adresează elevilor din clasa a XI-a din toată ţara, care doresc să se familiarizeze cu viitorul centru universitar in care să studieze, dar şi cu viaţa de student orădean.  De ce elevul de clasa a XI-a? În această perioadă se cristalizează opţiunea elevului pentru viitorul centru universitar unde îşi va efectua studiile superioare, respectiv specializarea, ultima vacanţă de vară înaintea Bacalaureatului, etapă de cunoaştere şi deschidere de noi perspective.

Elevii pleacă de la o universitate de vară nerăbdători să experimenteze studenția adevărată, mai pregătiți să facă o alegere corectă privind facultatea pe care doresc să o urmeze și în bună măsură dornici să se implice în organizații studențești pe perioada studiilor!

Taxa de participare pentru elevi este în cuantum de 190 de lei. De asemenea, pentru elevii din Oradea, care nu doresc să fie cazaţi în cămin taxa de participare este în valoare de 100 lei.

Ce oferim în cadrul Oradea Summer University?   O echipă de profesori, fie că sunt tineri ori experimentaţi, bine pregătiţi în domeniul lor academic, gata sa ofere asistenţă viitorilor studenţi în domeniul ales; o infrastructură şi o bază materială la nivel înalt; familiarizarea cu programa educaţională din anul I, într-un cadru semiformal; workshop-uri tematice şi training-uri în vederea dezvoltării personale; conferinţe susţinute de personalităţi marcante din diferite domenii; activităţi sportive şi de tineret; excursii; vizite de lucru la insitituţii partenere, dar şi la Parcul Industrial Oradea; seri culturale (biblioteca vie, cafenea literara, etc. ), dar şi concerte susţinute de artişti locali şi nu numai.

Înscrierea celor care doresc să participe la Oradea Summer University se desfășoară în perioada 27 mai – 22 iunie!

Evenimentul este organizat de Asociaţia “Gheorghe Şincai” a studenţilor în Istorie, Asociaţia Studenţilor Farmacişti Oradea, Asociaţia Studenţilor Stomatologi Oradea, în colaborare cu Universitatea din Oradea şi Primăria Muncipiului Oradea. Evenimentul se derulează  sub egida Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi este un proiect marca OSUBB.

 

Mai multe informaţii puteţi afla aici:

1.      Site: http://osu.universitatipentruelevi.ro/index.html

2.      Pagina de facebook: https://www.facebook.com/OradeaSummerUniversity

 

Cu aleasă consideraţie,

Ionuţ-Grigore COMAN

Coordonator principal Oradea Summer University 2014

BC Nr. 68 din 30.05.2014