Manifestarea a fost deschisă de președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, Mihai Dragoș, după care rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. Constantin Bungău, a ţinut un discurs în care i-a asigurat pe studenţi că el şi instituţia pe care o reprezintă sunt parteneri de încredere în conturarea unei excelente pregătiri academice a studenţilor.

La întâlnire au mai participat delegaţi ai Ministerului Educației Naționale, prof. univ. dr. Ioan Ștefan Groza, director al Direcției Generale Învățământ Superior şi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, Emilian Pavel, director al Departamentului Administrativ şi Patrimoniu din cadrul acestui minister, precum şi oficialităţi  locale, președintele Consiliului Județean Bihor, Cornel Popa, și viceprimarul Municipiului Oradea, Ovidiu Mureșan. Rectorul universităţii a oferit invitaţilor medalii jubiliare subliniind că anul trecut Universitatea din Oradea a sărbătorit 50 de ani de învăţământ superior continuu la Oradea.

Ccoordonatorul principal al evenimentului, Marius Deaconu, a dorit să mulțumească tuturor partenerilor și voluntarilor care au contribuit la cel mai important eveniment studențesc realizat în ultimele decenii în cadrul Universității din Oradea. Pe parcursul celor trei zile au fost abordate şi o serie de probleme administrative ale asociaţiei studenţeşti.

În încheierea evenimentului studenţii şi-au formulat concluzii cu privire la necesitatea îmbunăţăţirii învăţământului superior românesc.

 

                Biroul de Comunicare