Organizatori ai evenimentului au fost conf.univ.dr Rodica Tomescu, lect.univ.dr. Simona Şuta şi prep.univ.drd. Teodora Cernău.

În prima parte a manifestării, participanţii au asistat la o scurtă prezentare a francofoniei şi a semnificaţiei zilei de 20 martie pentru lumea francofonă, susţinută de lect.univ.dr. Simona Şuta.

Studenţii şi-au etalat cunoştinţele în cadrul activităţii de „Proiectare a unor expresii ale limbii franceze însoţite de desene caricaturale sugestive”, încercând să găsească echivalentul acestora în limba română. Exerciţiul a fost coordonat de conf.univ.dr. Rodica Tomescu.

Evenimentul a mai inclus un mic concurs de scriere creativă, pornind de la un text dat, unde trebuiau folosite cele 10 cuvinte ale francofoniei alese pentru 2013, coordonator prep.univ.drd. Teodora Cernău, o audiţie de muzică franţuzească şi vizionarea unei secvenţe dintr-un film francez.

Sărbătoarea francofoniei s-a încheiat cu premierea primelor trei creaţii ale studenţilor cu cărţi de autori francezi şi oferirea de atestate de participare tuturor studenţilor implicaţi în concursul de scriere creativă.

Evenimentul a fost bine primit de către toţi cei prezenţi care şi-au manifestat deja dorinţa unei viitoare ediţii, lansându-se astfel  propuneri pentru anul următor.

 

Director de departament

Conf.univ.dr. Rodica Tomescu