Scopul proiectului l-a constituit asigurarea susținerii capacității instituționale pentru cercetare și inovare prin implementarea practicilor științei deschise și aplicarea în tehnologii emergente.
Proiectul a asigurat suportul necesar pentru continuarea activităților de excelență în cercetarea multidisciplinară, contribuind la satisfacerea nevoilor prezente identificate în domeniile energie și mobilitate, mediu, eco-tehnologii și sănătate în cadrul Universității din Oradea.
Prin intermediul proiectului au fost asigurate servicii de mentenanță, calibrare, testare și îmbunătățiri ale echipamentelor utilizate în activitățile de cercetare multidisciplinară în vederea creșterii calității cercetării inovative dar și pentru rezolvarea unor teme de cercetare din domeniile de interes.
Au fost realizate lucrări de reparații, modernizare a unor laboratoare și activități de cercetare a echipei de implementare.
Rezultatele cercetării au fost diseminate în cadrul lucrărilor științifice publicate în reviste de specialitate indexate în Baze de date Internaționale și Web of Science cu factor de impact IF, sau prin studii de specialitate.
În cadrul proiectului a fost adoptată strategia privind promovarea implementării competențelor de gen în activitatea de cercetare, respectiv atragerea și implicarea în activitatea de cercetare a tinerilor absolvenți, doctoranzi și a cadrelor didactice.
Perioada de implementare a proiectului a fost iunie - decembrie 2024 iar bugetul total al proiectului a fost de 468.861 lei din care 328.000 lei (finanțare UEFISCDI), respectiv 140.861 lei cofinanțare UO.
Proiectul a fost finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat - CNFIS-FDI-2024 și încheiat cu Ministerul Educației pe baza unei competiții de proiecte organizate de către CNFIS.
Echipa de Comunicare UO