La întâlnirea moderată de domnul Rector al Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. ing. Constantin Bungău au participat prorectori, decani, directori de departamente și reprezentanți ai Consiliului Cercetării Științifice din cadrul UO.
“M100 e astăzi cu un pas mai aproape de scopul pe care ni l-am propus la nivel național: să atingem neutralitatea climatică în orașele românești. Felicitări celor 10 orașe, printre care și Oradea, care au fost selectate în Misiunea M100, pentru efortul pe care l-au depus și pentru soluțiile inovatoare pe care le-au propus. Munca serioasă, însă, începe abia acum și asigur cele 10 orașe selectate că vom face tot posibilul să le ajutăm, nu doar să învețe cum să își construiască strategii prin care să devină neutre climatic, ci și să le finanțăm soluțiile.”
Orașele au fost selectate ca urmare a unui apel deschis de propuneri de proiecte și vor beneficia de asistență tehnică, training și informare, astfel încât să poată face pași concreți către dezvoltarea și implementarea planurilor de acțiune pentru neutralitatea climatică.
Profesorul Adrian Curaj a ținut să sublinieze importanța existenței Universității din Oradea pentru comunitate și a faptului că acest aspect îi va ajuta pe cercetători să elaboreze proiecte ce pot beneficia de finanțări.
”Mi se pare important că există un interes deosebit al comunității de cercetare și inovare din Oradea. De aceea vă îndemn să elaborați cât mai multe proiecte și să vă înscrieți în competiții pentru a putea beneficia de finanțare, și țineți cont”, a subliniat Adrian Curaj,”de faptul că banii vor veni pe sensul ideii și nu invers”.
Echipa de Comunicare UO